Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 25

Studentai dalino Konstitucijas

Minėdami Lietuvos Konstitucijos dieną, sekmadienį Vilniaus Universiteto Teisės fakulteto studentai centrinėse miesto aikštėse praeiviams nemokamai dalino Konstitucijas, balionus ir saldainius.
VU studentai Konstitucijas dalino Katedros, Rotušės ir Lukiškių aikštėse.
VU studentai Konstitucijas dalino Katedros, Rotušės ir Lukiškių aikštėse. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus universitete (VU) studijuojantys teisininkai nusprendė savaip paminėti Konstitucijos dieną ir centrinėse Vilniaus aikštėse – Katedros, Rotušės ir Lukiškių – sekmadienį per pietus praeiviams dalino Konstitucijas.  „Manome, kad Konstitucijos dieną turi švęsti ne tik teisininkai, bet ir visuomenė. O kaip paprastas žmogus sužinos, kas ta Konstitucija, jei nepalaikys jos rankose? Todėl jau kelerius metus iš eilės mieste daliname Konstitucijas“,  – pasakojo viena pagrindinių renginio organizatorių, VU Teisės fakulteto (TF) Studentų atstovybės (SA) narė Aurelija Žiogaitė.

Studentės tvirtinimu, žmonės kasmet darosi vis drąsesni: „Pernai dar praeiviai nedrąsiai imdavo Konstitucijas, o dabar jau patys prašo, nori jas paskaityti, susipažinti. Šiemet buvo itin didelis susidomėjimas: turėjome per 300 Konstitucijų ir jas išdalinome turbūt per pirmas 5 min.“

Vilniaus Universitetas sekmadienį kviečia vilniečius į Šv. Jonų bažnyčią, kur vyks nemokamas Jurgos Šeduikytės koncertas.

1992 m. parašyta Lietuvos Konstitucija – pagrindinis šalies įstatymas – yra ilgiausiai galiojanti šalies konstitucija. Ji buvo redaguojama dėl Lietuvos stojimo į Europos Sąjungą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius