Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti
2008 10 24

Studentai kalena dantimis

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentų laukia šalta žiema – sujungus Technikos bei Statybos ir dizaino kolegijas, pastarajai atiteko prastos būklės pastatas Olandų gatvėje. Dėl kiauro stogo ir nekeistų langų studentai žiemą bus priversti gyventi skersvėjuose.
Po dviejų kolegijų „tuoktuvių“ nebeužteko pinigų būtiniausiam patalpų remontui – studentai priversti mokytis skersvėjuose ir šaltyje.
Po dviejų kolegijų „tuoktuvių“ nebeužteko pinigų būtiniausiam patalpų remontui – studentai priversti mokytis skersvėjuose ir šaltyje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šaltyje besimokantys kolegijos Technikos fakulteto studentai tikina, kad mokymosi sąlygos nepakenčiamos – auditorijose švilpauja vėjai, langai seni ir suskilinėję, o šildymas niekuo negelbsti.

„Per paskaitas neįmanoma išsėdėti“, – skundėsi prisistatyti nepanoręs Technologijų ir dizaino kolegijos studentas.

Kolegijos administracija šioje situacijoje nelabai kuo gali padėti – lėšų remontui šiemet nėra.

„Palikimu“ gavę šį pastatą įdėjome kolegijos pinigus būtiniausiam remontui, daugiau lėšų šiemet neturime“, – tikino mokslo įstaigos direktoriaus pavaduotojas infrastruktūrai Jonas Pušinaitis.

Anot pašnekovo, šildymas Technikos fakultete yra įjungtas, tačiau šiluma „iškeliauja“ per kiaurus langus. Šiemet ketinama langus apklijuoti plėvele ir užkamšyti, o kitąmet pakeisti.

„Remontui reikia apie 16 mln. Lt, tokių pinigų tikrai neturime, bandysime ieškoti“, – žadėjo J.Pušinaitis.

Dalį reikalingų lėšų, apie 7 mln. Lt, kolegija su Ūkio ministerijos pagalba ketina gauti iš ES struktūrinių fondų, tikimasi, kad dalis pinigų bus numatyta ir Vyriausybės investicijų programose. „Kol pinigų nėra, bandysime kažkaip suktis, o gavę lėšas įsisavinsime per trejetą metų“, – patikino J.Pušinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius