-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 23

Studentams – naujutėlaitis bendrabutis už 7 milijonus

Tuo metu, kai daugelis Lietuvos studentų gyvena gana prastuose, remonto prašančiuose bendrabučiuose, LCC tarptautinio universiteto studentai džiaugiasi jau antru naujutėlaičiu, dar dažais kvepiančiu bendrabučiu.
LCC tarptautinio universiteto naujasis bendrabutis.
LCC tarptautinio universiteto naujasis bendrabutis. / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 1 Bendrabutis

Penktadienį oficialiai atidarytame bendrabutyje studentai įsikūrė dar prieš pat naujuosius mokslo metus. Jame telpa 140 studentų. Nedideliuose tarsi butukuose yra du atskiri kambariai, kuriuose gyvena po tris studentus.

Pirmo aukšto aštuoniuose butuose bendrabutyje įsikūrė ir iš Amerikos, Kanados atvykę dėstytojai su šeimomis.

Pasak LCC tarptautinio universiteto Komunikacijos skyriaus vadovo Arnoldo Remeikos, bendrabučio statybos atsiėjo 7 mln. litų. Lėšas skyrė JAV, Kanados rėmėjai. Naujasis bendrabutis pavadintas Enns vardu. Taip nuspręsta atsidėkoti Edo ir Lauros Enns šeimai. Iš Kanados kilę sutuoktiniai jau daugiau kaip dešimtmetį rūpinasi LCC universiteto reikalais, pastatų statybomis, prisideda kitais gerais darbais. Verdant naujojo bendrabučio statyboms Laura Enns susirgo vėžiu ir prieš keletą savaičių mirė. Universiteto kolektyvas norėjo, kad pavadinimas būtų skiriamas jos atminimui.

Tai jau antras naujutėlaitis bendrabutis pastatytas LCC universitetui priklausančiame septynių hektarų miestelyje. Pirmajame, pastatytame prieš ketverius metus telpa apie 200 studentų.

„Dabar mūsų bendrabučiuose gali apsigyventi visi norintieji. Iki šiol universitetas turėjo 15-kos metų bendrabučio nuomos sutartį su Jūreivystės mokykla. Studentai gyveno skirtinguose pastatuose – vieni Karklų gatvėje, kiti Malūnininkų, treti naujame bendrabutyje, dabar visi yra vienoje vietoje“, – pasakojo A.Remeika.

Šiomis dienomis universitetas mini ir 20-ies metų veiklos jubiliejų. Į Klaipėdą sugužėjo buvę dėstytojai, studentai, visiems jiems universitetas ir vietos, kuriose jie gyveno kelia didelius sentimentus. Šeštadienį vakare viename iš renginių svečiai galės sudalyvauti aukcione, kur galės įsigyti iš daugelį metų jų namais buvusio Karklų gatvės bendrabučio užuolaidų pasiūtų rankinių, kuprinių ir prijuosčių.

J.Andriejauskaitės nuotr./Universiteto ir miesto valdžios atstovai kerpa atidarymo juostelę.
J.Andriejauskaitės nuotr./Universiteto ir miesto valdžios atstovai kerpa atidarymo juostelę.
J.Andriejauskaitės nuotr./Atidarymo aventė.
J.Andriejauskaitės nuotr./Atidarymo šventė.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius