-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 02

Studentams vietoj valgyklos – kavinė

Vilniaus universiteto studentams Saulėtekyje pietums teks labiau pakratyti kišenes, nes netrukus jiems gali tekti maitintis nebe ilgą laiką veikusioje valgykloje, o kavinėje. Baigiantis sutarčiai, valgyklos Jungiamuosiuose rūmuose nebeliks ir po rekonstrukcijos ten greičiausiai įsikurs kavinė.
VU studentai Saulėtekyje po rekonstrukcijos liks be valgyklos ir greičiausiai maitinsis jos vietoje įsikursiančioje kavinėje.
VU studentai Saulėtekyje po rekonstrukcijos liks be valgyklos ir greičiausiai maitinsis jos vietoje įsikursiančioje kavinėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus universiteto (VU) Jungiamuosiuose rūmuose Saulėtekyje įsikūrusios valgyklos ir universiteto pasirašyta sutartis, trukusi 5-erius metus, baigiasi balandžio pabaigoje.

„Pasibaigus sutarčiai, valgyklą norime uždaryti rekonstrukcijai. Apklausiame dėstytojus ir studentus, ką jie norėtų matyti valgykloje po renovacijos“, – sakė VU Bendrųjų reikalų direkcijos direktorius Lionginas Striganavičius.

VU bendruomenėje sklinda neoficialios kalbos, kad valgyklos likimas jau nuspręstas – čia savo maitinimo įstaigą atidarys maitinimo įstaigų tinklą valdanti bendrovė „Čili Holdings“.

Šiuo metu universiteto valgykloje dirbančios bendrovės „Jungtinis korpusas“ direktorius Dainius Žižmaras sakė neabejojantis, kad jo dienos universitete jau suskaičiuotos. Anot jo, „Čili Holdings“ atstovai jau vaikšto po valgyklą su universiteto statybos skyriaus atstovais ir tariasi dėl rekonstrukcijos.

„Jei jie tikrai dalyvaus konkurse, turbūt jį ir laimės, nes universitetui gali pasiūlyti daugiau pinigų“, – sakė D.Žižmaras. Jis tikino, kad nepaisant nuostolingos valgyklos veiklos, įmonė irgi dalyvaus konkurse.

VU atstovai nekalba apie būsimus naujus valgyklos operatorius, nes, anot jų, dar reikia surengti viešą konkursą ir patvirtinti laimėtoją. „Čili Holdings“ plėtros vadovas Linas Vitkevičius nei paneigė, nei patvirtino, kad bendrovė ketina pradėti savo veiklą universitete.

Vertina palankiai

VU Komunikacijos fakultete studijuojanti Viktorija Masiliūnaitė sakė kartais užsukanti į valgyklą, tačiau ten perkanti tik kavos bei bandelę.

„Kava čia tikrai nuostabi, tačiau maistas beskonis ir bekvapis“, – sakė V.Masiliūnaitė.

Ekonomikos fakultete studijuojanti Justė Jogminaitė teigė ankščiau valgydavusi Jungtinių rūmų valgykloje, tačiau to ilgainiui atsisakiusi, nes, jos nuomone, maisto porcijos ten per mažos, o kainos - per didelės. Abi studentės „Čili Holdings“ atėjimą į universitetą vertino teigiamai.

„Tikiuosi, aplinka bus jaukesnė, o maistas skanesnis. Tikrai eičiau į kavinę, ypač jei kainos būtų pritaikytos studentams“, – tikino J.Jogminaitė.

Valgyklą norima pradėti rekonstruoti balandžio pabaigoje, kad iki kitų mokslo metų ji jau būtų paruošta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius