-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 09

Studentų korporacija „Neo-Lithuania“ Sausio 13-ąją protestuos prieš rusų dirigento Valerijaus Gergijevo koncertą Kaune

Studentų korporacija „Neo-Lithuania“ Sausio 13-ąją (penktadienį) organizuoja tylią protesto akciją prieš garsaus rusų dirigento, „Kremliaus propagandos šauklio“ Valerijaus Gergijevo koncertą Kaune.
Valerijus Gergijevas
Valerijus Gergijevas / LNOBT nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

„Sausio 13 d. Kauno Žalgirio arenoje Vladimiro Romanovo kvietimu koncertuos prieštaringai vertinamas rusų dirigentas V.Gergijevas. V.Gergijevas jau ne vienerius metus dalyvauja Rusijos valdžios užsakomuose koncertuose, tad dažnai yra įvardijamas kaip Rusijos valdžios propagandos įrankis.

Tautinė lietuvių studentų korporacija „Neo-Lithuania“ mano, kad šio veikėjo koncertas Sausio 13-ąją, kuri aplaistyta nekaltų Lietuvos piliečių krauju, yra gėda ir gali būti vertinamas kaip provokacija. Valerijus Gergijevas yra savo srities profesionalas ir pasaulinio garso žvaigždė, tačiau savo veiksmais jis įrodo esąs lojalus demokratijos principus paminančios Rusijos politikai.

2008 metais, dar nenurimus Rusijos ir Gruzijos konfliktui, V.Gergijevas rusų okupuotame Cchinvalyje surengė koncertą, kuriame skambėjo D.Šostakovičiaus 7-toji („Leningrado“) simfonija, kadaise sukurta specialiu Stalino užsakymu, norint motyvuoti šalį kovoje su naciais. Ši simfonija yra laikoma Sovietų Sąjungos galios simboliu. Koncertas vyko liepsnojant gruzinų kaimams, kurių gyventojai netoli koncerto vietos buvo įkalinti narvuose. Tokie veiksmai yra nepateisinami.

1991 metų sausio 13-osios naktį, kai rusų tankai važiavo per beginklius žmones, pasigirdo sovietų statytinio J.Jarmalavičiaus balsas: „Broliai lietuviai, jūs esate apgauti, skirstykitės namo.“ Tuomet ši akivaizdi sovietų provokacija nepavyko. Pastaruoju metu iš Rytų kaimynės sklindanti propaganda įgyja naujų įmantrių bei užslėptų formų, kuriomis tyliai ir nuosekliai, anot Vytauto V. Landsbergio, ir toliau brukama sovietinė mąstysena“, – teigiama studentų korporacijos „Neo-Lithuania“ pranešime.

17.30 val. protesto dalyviai rinksis ant pėsčiųjų tilto prie Kauno „žalgirio“ arenos, einančio iš A.Mickevičiaus gatvės. 18 val. ant tiltų dėlios žvakutes, taip pagerbdami Sausio 13-osios aukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius