Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Studentų krepšelių dalybas laimėjo Vilniaus universitetas

Trečiadienį universitetai išsidalijo studentų krepšelius. Daugiausia jų gavo Vilniaus universitetas (VU), Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) ir Kauno technologijos universitetas (KTU).
Vilniaus universitetas
Vilniaus universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip 15min.lt sakė Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMABPO) prezidentas Pranas Žiliukas, šioms trims aukštosioms mokykloms atiteko daugiau nei pusė – per 6600 – studento krepšelių.

VU gavo 3089 studento krepšelius, VGTU – 1985, o KTU – 1560. P.Žiliuko teigimu, į VU įstojo daugiau studentų nei pernai.

VU gavo 3089 studento krepšelius, VGTU – 1985, o KTU – 1560. P.Žiliuko teigimu, į VU įstojo daugiau studentų nei pernai.Kiek mažesniu pirmakursių, kurių mokymąsi finansuos valstybė, skaičiumi gali džiaugtis kiti universitetai. Lietuvos kūno kultūros akademiją (LKKA), Lietuvos veterinarijos akademiją (LVA) ir Lietuvos žemės ūkio universitetą (LŽŪU) papildys apie trečdaliu studentų mažiau nei pernai. Į LKKA įstojo 130 studentų (pernai buvo 383), LVA – 90 (pernai – 277), LŽŪU – 675 (pernai – 233).

Tuo tarpu į Vilniaus pedagoginį universitetą (VPU), palyginti su praėjusiais metais, įstojo mažiau nei pusė – 546 studentai. 2008-aisiais jų buvo 1343.

P.Žiliuko teigimu, šiais metais didžiausia konkurencija buvo tarp stojančiųjų į socialinius mokslus. Į anksčiau populiarius technologijos mokslus buvo stojama mažiau. LAMABPO prezidentas sakė, jog populiariausios specialybės – ekonomika, teisė ir medicina.

Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus teigimu, krepšelių pasiskirstymas atspindi realų studentų pasirinkimą. „Galima sakyti, kad vienas svarbiausių reformos tikslų, – studentą perkelti į galios centrą, kad nuo jo pasirinkimo priklausytų aukštųjų mokyklų finansavimas, – jau įgyvendinamas“, – Švietimo ir mokslo ministerijos išplatintame pranešime cituojamas G.Steponavičius.

Jo manymu, tolesnis aukštojo mokslo vystymasis priklausys tik nuo studentų ir pačių aukštųjų mokyklų – viskas yra jų rankose. „Su reformos pradžia aukštosioms mokykloms bus sudarytos daug geresnės sąlygos investuoti į studijų kokybės kėlimą, nes studijų vieta universitetuose bus finansuojama dvigubai daugiau nei pernai“, – žadėjo G.Steponavičius.

15min.lt primena, kad kiekviena aukštoji mokykla pati sprendžia, kiek studentų priims į mokamas vietas.

Pareiškimai studijuoti kolegijose toliau priimami iki liepos 25 d., o priėmimo į kolegijas rezultatai ir studijų krepšelius gausiančiųjų sąrašai bus paskelbti liepos 28 d.

Bendrajame priėmime šiemet dalyvauja 44 aukštosios mokyklos – 20 universitetų ir 24 kolegijos. Pernai bendrajame priėmime dalyvavo 17 universitetų ir 2 kolegijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius