Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 17

Studentų protestas – su arbata ir saldainiais (nuotraukos)

Ketvirtadienį permainų aukštajame moksle siekiantys studentai bandė surengti taikią Vilniaus universiteto (VU) „užsėdimo“ akciją.
Filosofijos fakultete įvykusioje akcijoje SOLIST'ai norėjo parodyti, kad studentas yra žmogus, o ne „krepšelis“
Filosofijos fakultete įvykusioje akcijoje SOLIST'ai norėjo parodyti, kad studentas yra žmogus, o ne „krepšelis“ / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tačiau ši akcija didelio palaikymo nesulaukė – vos keli neseniai susikūrusios organizacijos „Solidarūs studentai“ atstovai susėdo Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakulteto foje.

„Gerbiami studentai, įėję į universitetą, elkitės mandagiai, jei yra laisvų vietų - atsisėskite, bet netrukdykite kitiems įeiti (ir išeiti). Įkurkite jaukias „stovyklėles“, o kad užsėdimas neprailgtų – skaitykite knygas, bendraukite, nepamirškite atsinešti antklodžių, maisto, gėrimų (žinoma, nealkoholinių), bei draugiškai jais pasidalinti“, – tokia informacija prieš akciją buvo skleidžiama VU ir kitų universitetų studentams.

Pasitiesę miegmaišius, pasistatę porą termosų arbatos ir maišelį šokoladinių saldainių, jie protestavo prieš „studentų solidarumą ardančią ir studentų teises pažeidžiančią aukštojo mokslo pseudo reformą“.

Buvo tikimasi didesnio masto akcijos, todėl prie Filosofijos fakulteto atvyko ir policija. Tačiau pabendravę su fakulteto administraciją ir išsiaiškinę, kad protestuoja vos keli studentai, policininkai išvažiavo.

15min.lt jau rašė, kad VU prieš porą savaičių buvo sustiprinę centrinių pastatų apsaugą, baimindamiesi galimos radikalių studentų grupuočių okupacijos.

„Solidarūs studentai“ ateinančią savaitę taip pat planuoja surengti protestus Nepriklausomybės aikštėje bei prie Švietimo ir mokslo ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius