Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 10

Šturmuos vandenis: tris laivus gavę ir pakrikštiję Klaipėdos pareigūnai pasirengę gaudyti pažeidėjus

„Vytis“, „Kopa“ ir „Laisvė“ – tokiais vardais pavadinti Klaipėdos apskrities vyriausiajam policijos komisariatui (Klaipėdos AVPK) perduoti trys laivai, pakeisiantys penkiasdešimtmetį skaičiuojantį policijos laivą. Uostamiesčio pareigūnai pasirengę aktyviam laivybos sezonui, kuris prasidės jau netrukus, vos atšilus orams. Policija tikrins, ar laivavedžiai laikosi taisyklių. Pastebima, jog prie vairo dažnai mėgsta sėsti neblaivūs vandens transporto priemonių valdytojai.
Uostamiesčio policijos laivai.
Uostamiesčio policijos laivai. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

„Vytis“, „Kopa“ ir „Laisvė“ – tai pačių uostamiesčio policijos pareigūnų šiems laivams parinkti vardai. Trečiadienį laivus pašventino policijos kapelionas kunigas Vilius Viktoravičius.

Trys laivai policijos žinion perėjo iš jau panaikintos Lietuvos saugios laivybos administracijos. Pastarosios funkcijas perėmė Lietuvos transporto saugos administracija. Derindamiesi su pastarosios specialistais ir be jų, pareigūnai ketina aktyviai dirbti sezono metu.

„Sužinoję, kad yra galimybė perimti katerius, motorines valtis, tuo pasinaudojom. Užmezgėm kontaktą ir iš valstybinės įstaigos perėmėm be materialinių sąnaudų. Pasipildėme flotilę gana efektyviomis transporto priemonėmis, ypač džiaugiamės kateriu, jis greitaeigis, pakankamai galingas“, – sakė Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas.

VIDEO: Pradės darbą: Klaipėdoje pakrikštyti trys policijos laivai

Šiais laivais ketinama tikrinti, kaip laivavedžiai laikosi taisyklių, ar laivas aprūpintas gelbėjimosi priemonėmis, ar jų valdytojai prie vairo nesėda apsvaigę nuo alkoholio. Tikrinti ketinama tiek turistinius, tiek žvejybinius ir pramoginius laivus. Klaipėdos AVPK turi teisę laivus tikrinti nuo pat Nidos iki Būtingės terminalo.

Anot Klaipėdos AVPK antrojo veiklos skyriaus viršininko Albino Misevičiaus, iki šiol dažniausiai pastebėti pažeidimai – keleivių plukdymas pramoginiais tikslais nedėvint liemenių, taip pat laivavedžių neblaivumas.

Pareigūnai pasirengę darbų ant vandens sezoną pradėti jau netrukus.

„Laukėm krikštijimo, startuosime, ledai išplaukė, judėsime“, – sakė A.Misevičius. Aktyviai pareigūnai ketina dirbti jau gegužę vyksiančio Laivų parado metu.

Iki šiol Klaipėdos policija turėjo 1973 metais pastatytą laivą „Audra“, kurį prieš 15 metų perėmė iš Uosto direkcijos. Kone 50 metų skaičiuojantis laivas, anot A.Motuzo, reikalauja nemažų išteklių, jo eksploatacija brangi ir su juo ketinama atsisveikinti.

„Pats korpusas buvo geras, metalinis, galima išplaukti į marias šaltuoju metų laiko, esant ižui, sudėtingoms oro sąlygoms, tačiau poreikio žiemą plaukti beveik nėra“, – sakė A.Motuzas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius