-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 21

Su e.bilietu kauniečiai galės mokėti ir už mašinos stovėjimą

Elektroniniu bilietu besinaudojantys kauniečiai jau šią vasarą juo naudodamiesi galės ne tik įsigyti terminuotus viešojo transporto bilietus, bet ir atsiskaityti už mašinų stovėjimą miesto centre.
Elektroninio bilieto savininkai už mašinos stovėjimą galės atsiskaityti jau šių metų liepą.
Elektroninio bilieto savininkai už mašinos stovėjimą galės atsiskaityti jau šių metų liepą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Mokesčiai

Kioskuose, prekybos centruose bei kitose vietose savo elektronines korteles pasipildę tam tikru kiekiu pinigų, kauniečiai bei miesto svečiai jomis nuo liepos pradžios galės mokėti už stovėjimą. Tiesa, iš pradžių šis atsiskaitymo būdas bus įmanomas tik dešimtyje naujai gautų mokėjimo automatų.

15 tūkst. Lt kainuojantys įrenginiai Kauną pasieks už poros mėnesių ir bus pastatyti prie Kauno medicinos universiteto klinikų bei įvairiose kitose miesto centro vietose. Naujieji automatai priims ne tik e.bilietus, tačiau ir monetas.

„Iki 2012 metų mes ketiname atnaujinti visus mūsų turimus automatus“, – tvirtino bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas.

Pasak bendrovės „Autrolis“ vadovo Mindaugo Lego, dėl naujųjų kortelių platinimo šiuo metu deramasi su „Kauno spaudos“, „Lietuvos spaudos“ bei prekybos tinklo „Maxima“ atstovais. Nuo birželio pradžios ketinama pradėti naujos paslaugos testavimą, o nuo liepos 1 dienos – prekybą naujomis kortelėmis.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras atskleidė, jog dar šiais metais naudojantis elektroniniu bilietu viešojo transporto keleiviai galės įsigyti ne tik terminuotus, tačiau ir vienkartinius bilietus. Šiek tiek tolimesniuose planuose yra numatyta galimybė naudojantis elektronine kortele atsiskaityti ir už keliones traukiniais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius