-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 23 /20:10

Su JAV kariais susitikę panevėžiečiai domėjosi ir technika, ir uždarbiu

Pirmadienį panevėžiečiai turėjo retą galimybę iš arti apžiūrėti Jungtinių Amerikos Valstijų karinę techniką ir pabendrauti su Baltijos šalyse pratybas baigusiais kariais.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Tomo Markelevičiaus nuotr.

Po pratybų Estijoje į nuolatinės dislokacijos vietą Vokietijoje grįžtantys JAV kariai nusprendė pakeliui aplankyti Lietuvos miestų gyventojus ir supažindinti juos su kariuomene.

Pirmadienį per Aukštaitiją važiavę kariai apsilankė Saločiuose, Pasvalyje ir Panevėžyje.

VIDEO: JAV karių kelionė per šiaurės Lietuvą

Aukštaitijos sostinėje kariai išsidėstė dviejose vietose. Gyventojai su karine technika galėjo susipažinti Laisvės aikštėje prie miesto savivaldybės ir automobilių stovėjimo aikštelėje prie prekybos centro „Babilonas“.

Žirgus dabar pakeitė technika, o skrybėlės liko.

„Džiaugiamės, kad jūsų miesto žmonės domisi kariuomene. Pažiūrėkite, kiek čia žmonių ir visi nori rankose palaikyti ginklus, atsisėsti prie technikos vairo. Tai viena iš mūsų darbo krypčių – supažindinti žmones su mūsų veikla. Kai kurie žmonės klausia, kodėl mes su šiomis skrybėlėmis. Tai mūsų tradicinės skrybėlės. Žirgus dabar pakeitė technika, o skrybėlės liko“, – kalbėjo JAV kariuomenės narys Jamesas Gibbsas.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Jamesas Gibbsas

Labiausiai karinė technika traukė vaikus ir jaunimą. Panevėžiečiai noriai fotografavosi su svečiais, apžiūrinėjo jų techniką, ginklus, o mokantys anglų kalbą su JAV kariais dar ir pasišnekėjo.

„Teko pabendrauti su amerikiete karo policijos leitenante, kuri kariuomenėje tarnauja porą metų. Įdomus faktas, kad jai apmokamos visos sąskaitos už būstą, gydytojų paslaugas, keliones, automobilio lizingą ir dar ji ten man vardijo ir vardijo, kol galiausiai paklausiau, tai už ką ji moki pati.

Ji sakė, kad pati apmoka tik sąskaitą už telefoną. Atlyginimas – 2 000 dolerių. Aišku, namuose ji beveik nebūna ir jos vaikinas taip pat kariškis. Skamba viliojančiai“, – teigė panevėžietė Simona Ivanovaitė.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka
Tomo Markelevičiaus nuotr./Renginio akimirka

JAV kariai šiomis dienomis važiuoja nuo Saločių pro Panevėžį, Kauną, Marijampolę, iš Jonavos – pro Vilnių ir Alytų. Gyventojams demonstruojami visureigio „Hummer“ pagrindu sukurti kariniai „HMMWV“ automobiliai, pėstininkų mašinos „Striker“, logistikos technika, kulkosvaidžiai bei granatsvaidžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius