Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 10

Su mirtimi kovojančiam senoliui ligoninės palatos teko laukti beveik 3 valandas

Gulėjimas mirties patale neapsaugo nuo itin lėto greitosios pagalbos darbo. Tuo įsitikino į 15min kreipęsis skaitytojas, kuris baisėjosi, jog šeštadienio vakarą Varėnos rajone gyvenančio senelio sveikatos būklei itin pablogėjus, greitosios pagalbos teko laukti daugiau negu dvi valandas.
Greitosios pagalbos automobilis
Greitosios pagalbos automobilis / 15min.lt nuotr.

Pasak Vilniuje gyvenančio Justino, šeštadienio vakarą jis sulaukė mamos skambučio, kad seneliui smarkiai pablogėjo sveikata ir jį būtina skubiai vežti į ligoninę.

„Greitosios pagalbos iškvietimas gautas 20.50 val., o greitoji pagalba atvyko tik 23.10 val. Per tą laiką mama spėjo prisipilti kuro, aš su draugeliu atvykau iš Vilniaus ir mes važiavome pasitikti greitosios pagalbos automobilio. Aiškino, kad visoje Varėnoje tik dvi greitosios pagalbos mašinos, o viena iš jų dabar išvažiavusi į Vilnių“, – pasakojo Justinas.

Be to, jis pridūrė, kad į pačią Varėnos ligoninę Voriškių kaime gyvenantis senelis buvo atvežtas tik 23.40 val.

Skaitytojo senelis tik neseniai buvo išleistas iš ligoninės, kurioje gulėjo dėl patirto infarkto, o šeštadienį, staigiai praradęs sąmonę, nukrito ant grindų.

„Kaip supratau, neskiria pakankamai pinigų, o viena greitoji (Varėnos) buvo Vilniuje“, – piktinosi Justinas.

Sekmadienį 15min nepavyko susisiekti su Varėnos ligonine, o Bendrojo pagalbos centro (BPC) viršininko pavaduotojas Tadas Maroščikas teigė, kad komentuoti situacijos kol kas negali ir pasiūlė susisiekti darbo dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius