-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 28

Su Vladimiro Putino partija bendradarbiausianti Kazimira Prunskienė išėjo į šviesą, sako Seimo pirmininkė

Pasirašydama bendradarbiavimo susitarimą su Rusijos premjero Vladimiro Putino vadovaujama „Vieningąja Rusija“, Lietuvos liaudies partijos lyderė ekspremjerė Kazimira Prunskienė parodė tikrąjį savo veidą, sako Lietuvos Seimo pirmininkė Irena Degutienė.
Kazimira Prunskienė
Kazimira Prunskienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Apgailestauju, kad yra tokia situacija, bet man atrodo, kad ponia Prunskienė išėjo visiškai į šviesą ir aiškiai parodė savo požiūrį, savo politiką. Manęs tai nenustebino“, – Žinių radijo eteryje trečiadienį sakė I.Degutienė.

Susitarimas pasirašytas per savaitgalį Maskvoje vykusį valdančiosios Rusijos partijos „Vieningoji Rusija“ suvažiavimą, į kurį K.Prunskienė buvo pakviesta kaip viešnia.

Lietuvos liaudies partijos ir „Vieningosios Rusijos“ susitarimą dėl bendradarbiavimo pasirašė K.Prunskienė ir Dūmos pirmininkas Borisas Gryzlovas, „Vieningosios Rusijos“ politinės tarybos pirmininkas.

Pagal dokumentą, šalys susitarė konsultuotis ir keistis informacija apie Lietuvos ir Rusijos situaciją, dvišalius ir tarptautinius santykius, supažindinti viena kitą su savo patirtimi įvairiose srityse.

Partijos sutarė reguliariai keistis įvairių lygių delegacijomis, rengti ekspertų susitikimus, kitus dvišalius renginius, aktyviai plėtoti tarppartinius ir regioninius ryšius.

K.Prunskienės vadovaujama Lietuvos liaudies partija atstovų Seime neturi, tuo metu „Vieningoji Rusija“ turi daugumą Rusijos parlamente.

LLP įkurta 2010 metų pavasarį, kai K.Prunskienė buvo nušalinta nuo vadovavimo Valstiečių liaudininkų sąjungai. Per šių metų vasarį vykusius savivaldos rinkimus partija gavo septynis mandatus iš 1,5 tūkstančio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius