Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 16

Su Vyriausybės siūlomu biudžetu Seimą lieka uždaryti, teigia V.Baltraitienė

Seimo vicepirmininkė „darbietė“ Virginija Baltraitienė, parlamento valdybai penktadienį turėjusi pateikti kanceliarijos išlaidų karpymo planą, tvirtina, jog išlaidas sumažinti tiek, kad Seimas išsitektų su Vyriausybės biudžete numatyta suma, neįmanoma.
Virginija Baltraitienė
Virginija Baltraitienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Mes čia ne į šeštą, ne į penktą aukštą patenkame, kaip premjeras sako, jau nežinau, į kelintą. Su tokiu biudžetu Seimas kaip įstaiga negalės funkcionuoti, lieka pakeisti Konstituciją ir uždaryti“, – BNS sakė V.Baltraitienė.

Seimo pirmininkės pavaduotojos teigimu, ir sumažinus išlaidas parlamentinei veiklai Seimui metams reikėtų 80 mln. litų, jos žodžiais, „su tiek dar funkcionuoja įstaiga“, tuo tarpu pagal Vyriausybės parengtą biudžeto projektą, anot jos, Seimui numatyti 72 mln. litų.

Penktadienį viešai paskelbtame 2010 metų biudžeto projekte Seimui numatoma skirti 74 mln. litų, iš jų 45 mln. – darbo užmokesčiui.

„Kur tai matyta – Seimo, pagrindinės šalies institucijos, biudžetas kaip kokios mažos savivaldybės. Didesnės savivaldybės ir tos turi didesnius biudžetus, nei numatoma mums, tai protu nesuvokiamas dalykas. Ar gali būti taip, kad vienos ministerijos biudžetas didesnis nei Seimo?“ – piktinosi V.Baltraitienė.

Pasak jos, Seimo kanceliarijai iki pirmadienio liepta atlikti išsamius skaičiavimus, kiek įmanoma kirpti atsižvelgiant į siūlomus skaičius. „Bandysime įrodyti, kad su tiek, kiek kerpama, Seimui neįmanoma funkcionuoti, nes čia bus taip, kad Seimo pirmininkė mašinos neturės“, – sakė V.Baltraitienė.

Metų viduryje patikslinus Seimo biudžetą, 2009-iesiems valstybės asignavimai įstatymų leidėjams ir juos aptarnaujančiam personalui sudaro per 108 mln. litų.

Seimo kanceliarija yra parengusi planą, pagal kurį Seimo išlaidos mažinamos iki maždaug 89 mln. litų.

Daugiausia – 5 mln. litų – žadama sutaupyti apkarpius darbo užmokesčio fondą, maždaug 1 mln. litų – lėšas pastatų ir teritorijos priežiūrai. 840 tūkst. litų būtų mažinamos lėšos komandiruotėms, 680 tūkst. litų – reprezentacijos lėšos. Ilgalaikio turto remontui Seimo kanceliarija numatė 300 tūkst. litų mažesnę sumą ir 230 tūkst. litų būtų mažinamos lėšos spaudiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius