Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 26

Su žmonių srautais nesusitvarkantis Migracijos departamentas savaitę nepriims prašymų dėl vizų

Su žmonių srautais nesusitvarkantis Migracijos departamentas pranešė šią savaitę nebepriimsiantis užsieniečių prašymų dėl nacionalinių vizų išdavimo.
Migracijos departamentas
Migracijos departamentas / „15 minučių“/Juliaus Kalinsko nuotr.

Departamentas informavo, jog prašymai nebus priimami „dėl žmogiškųjų išteklių trūkumo ir siekiant pagreitinti prašymų dėl daugkartinės nacionalinės vizos išdavimo (...) nagrinėjimą bei sprendimų priėmimą“.

Toliau prašyti vizų galės užsieniečiai, kurie tai daro kartu pateikdami prašymus išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje.

Prašymus dėl vizų išdavimo visi užsieniečiai galės pateikti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos policijos Migracijos valdybose ar skyriuose.

Pareigūnai sprendimą dėl vizos išdavimo turi priimti per 15 dienų, tačiau esant didelėms apkrovoms Migracijos departamentas šiuo metu išduoda vizas tik dėl rugpjūčio viduryje paduotų prašymų.

Anot departamento vadovės Evelinos Gudzinskaitės, už vizų išdavimą tiesiogiai atsakingi du įstaigos darbuotojai. Ji yra sakiusi, kad institucijai nepavyksta gauti papildomo finansavimo iš valstybės tam, jog galėtų pasamdyti naujų žmonių.

Migracijos departamentas yra pavaldus Vidaus reikalų ministerijai (VRM). Ministro atstovas spaudai Karolis Vaitkevičius BNS teigė, kad trūkstant žmonių Migracijos departamente dėl vizų išdavimo spręs ir du į jį išsiųsti VRM darbuotojai.

Šiemet Lietuvoje gaunama maždaug 15 prašymų per darbo dieną vizoms išduoti. Nuo 2015-ųjų šis skaičius beveik padvigubėjo. Prašymų skaičiaus augimą ekspertai sieja su Lietuvoje išaugusia darbo imigracija. Daugiausia darbuotojų į šalį atvyksta iš Ukrainos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius