Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 07

Sudegusiai Balbieriškio bažnyčiai atstatyti surinkta apie 300 tūkst. litų

Prieš metus sudegusiai Švč. Mergelės Marijos Rožančinės bažnyčiai Balbieriškyje, Prienų rajone, atstatyti surinkta apie 300 tūkst. litų, tačiau iš viso tam reikia 2 mln. litų.
Balbieriškio bažnyčios gaisras
Balbieriškio bažnyčios gaisras / Aliaus Koroliovo/15min.lt nuotr.

Parapijos klebonas kunigas Remigijus Veprauskas kraštiečių susitikime susirinkusiuosius informavo, kad bažnyčios atstatymo fonde jau sukaupta apie 300 tūkst. litų – daugiausiai iš privačių aukų. Pagal pirminius skaičiavimus, darbams atlikti reikės apie 2 mln. litų, BNS ketvirtadienį pranešė kraštiečių klubo „Nemuno vingis“ narys Česlovas Iškauskas.

Dalį lėšų žada parūpinti Prienų rajono savivaldybė.

Manoma, kad naujoji bažnyčia vietoj dviejų bus su vienu bokštu ir pusantro karto mažesnė, tai yra 300 kvadratinių metrų ploto, sudegusioji buvo 500 kvadratinių metrų.

Pernai rugpjūčio 8-osios naktį Balbieriškio miestelyje ugnis sunaikino senąjį medinį Švč. Mergelės Marijos Rožančinės bažnyčios pastatą. 1888 metais statyta bažnyčia sudegė iki pamatų, beliko keletas sienos fragmentų. Šventoriuje liepsnų nepaliesta liko stovėti vieniša Švč. Mergelės Marijos Rožančinės skulptūra ir degėsiais apkloti dekano kunigo Juozo Berteškos bei kanauninko Juozapo Rudaičio kapai.

Per gaisrą bažnyčioje sudegė į kilnojamų kultūros paveldo objektų sąrašą įtraukti trys altoriai, altorėlis, keturi paveikslai, 14 stacijų.

Vietos žmonės dabar meldžiasi šalia įrengtoje ir vasario mėnesį atidarytoje laikinojoje koplyčioje, kur ne vienerius metus veikė ligoninė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius