-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 01

Sudie, Prezidente! (nuotraukos, atnaujinta 14.14 val.)

Vilniuje – atsisveikinimo su mirusiu pirmuoju nepriklausomos Lietuvos prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku nuotaikos. Likus daugiau nei valandai iki laidotuvių procesijos pajudėjimo iš prezidentūros sostinės centre jau buvo ribojamas eismas, visame kelyje, kuriuo vyks laidotuvių procesija, lūkuriuoja policijos pareigūnai.
Antakalnio kapinės
Antakalnio kapinėse, kur atguls prezidentas Algirdas Brazauskas. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsisveikinti su A.Brazausku pasiruošę ne tik jie, bet ir visuomenė – mieste matyti nemažai žmonių, rankose laikančių dideles ir mažesnes Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) vėliavas, perrištas juodais gedulo kaspinais. Antakalnio kapinėse, kuriose bus palaidotas pirmasis nepriklausomos Lietuvos vadovas, paskutines detales derina valstybės kariai ir apsaugos pareigūnai,  svarstantys, kaip reikės nukreipti atsisveikinti su A.Brazausku atvyksiančią žmonių minią. Manoma, kad atsisveikinti su mirusiu prezidentu susirinks daugybė žmonių.

Įvairių organizacijų atstovai ir šalies piliečiai pamažu renkasi Antakalnio kapinėse, ieškodami kur pasislėpti nuo kaitrios saulės.  Vieta aplink būsimą kapą išpuošta žmonių atneštomis gėlėmis, netoli  sudėti ir aukščiausių šalies pareigūnų bei kitų žmonių A.Brazauskui atnešti gėlių vainikai.

Visa kapo duobė išpuošta baltų rožių žiedais. Iš tokių pačių rožių nupintas ir kapą uždengsiantis didžiulis gėlių vaikikas. Kariai jau išsirikiavo netoli kapo duobės, atvyko ir tautiniais drabužiais apsirengę ansamblio „Lietuva“ atstovai.

Laidotuvės vyks 15 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius