Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 17

Sudomino Kauno mokykloje užfiksuotas virėjos elgesys: ką krauna į automobilį?

„Facebook“ pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip virėjos drabužiais apsirengusi moteris į automobilį krauna krepšius, sukėlė tikrą audrą. Prieraše skelbiama, kad tai – Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos valgyklos darbuotoja vagia maisto produktus. Įstaigai maisto paslaugas teikiančios UAB „Minvina“ vadovė Vilija Šiušienė 15min paaiškino, kad krepšiuose ne produktai, o atliekos.
Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykla
Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykla / 15min fotomontažas/ stop kadras ir Eriko Ovčarenko nuotr.

Kauniečio įrašas per savaitę sulaukė daugiau nei 127 tūkst. peržiūrų. Kol vieni socialinio tinklo vartotojai smerkė įraše užfiksuotą moterį, kiti – ragino nedaryti skubotų išvadų, kol nėra aišku, kas yra krepšiuose. 15min susisiekė su Kauno Jono ir Petro Vileišių mokyklos administracija ir paprašė pakomentuoti situaciją.

Kauniečio užfiksuotas įvykis mokykloje

Direktoriaus pavaduotojos pradiniam ugdymui, šiuo metu pavaduojančios mokyklos vadovę, Daivos Micienės teigimu, kalbant apie maitinimą Kauno miesto savivaldybės žinioje esančiose mokyklose, svarbu paminėti, kad šias paslaugas teikia atskiros įmonės.

„Jos viešojo nuomos konkurso būdu išsinuomoja virtuvės bei valgyklų patalpas moksleivių maitinimui organizuoti ir ten vykdo veiklą komerciniais pagrindais“, – paaiškino ji.

Stop kadras iš kauniečio vaizdo įrašo/Kauniečio užfiksuotas virėjos elgesys vienoje mokykloje
Stop kadras iš kauniečio vaizdo įrašo/Kauniečio užfiksuotas virėjos elgesys vienoje mokykloje

Kauno J. ir P. Vileišių mokyklos valgyklos patalpas nuomojasi ir maitinimo paslaugas teikia įmonė UAB „Minvina“. Jos vadovė V.Šiušienė 15min atskleidė, kas iš tiesų vyko vaizdo įraše.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykla
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Kauno Jono ir Petro Vileišių mokykla

„Mes taip pat maitiname ir darželio vaikus. Buvo sugedusi bulvių skutimo mašina, todėl tą dieną susikaupė daug nuskustų bulvių atliekų. Žmogus važiavo į kaimą, tai aš ir paprašiau: „Būk gera, išvežk.“ Nenorėjome lupenų mesti į konteinerį, tai žmogus išvežė į kaimą ir išpylė ant daržo, kad būtų trąša“, – paaiškino įmonės vadovė.

Pasak V.Šiušienės, kitaip būtų elgiamasi, jeigu tai būtų mėsos ar aliejaus atliekos, o šiuo atveju, jokie keliami reikalavimai nebuvo pažeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius