-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 04

Sugadintą šilumos trąsos ruožą Saulėtekyje „Vilniaus energija“ tikisi suremontuoti iki šeštadienio

Sostinę šildanti bendrovė „Vilniaus energija“ užfiksavo nedidelį termofikacinio vandens nutekėjimą ir aptiko trečiųjų asmenų anksčiau pažeistą, o vėliau užmaskuotą šilumos trasos ruožą Antakalnyje, šalia Saulėtekio al. 5 pastato.
Antroji Vilniaus termofikacinė elektrinė
„Vilniaus energija“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendrovė penktadienį, 22 valandą, planuoja pradėt prevencinius trasos remonto darbus, kuriuos ketinama baigti iki šeštadienio 10 valandos ryto, rašoma pranešime spaudai.

„Specialistai pateikė įvertinimą, kad atšalus orams dėl pažeidimo šioje trasos atkarpoje gali kilti avarija, todėl priimtas sprendimas remonto darbus pradėti nedelsiant, esant palankioms oro sąlygoms“, – sakė „Vilniaus energijos“ Šilumos tiekimo tinklo direktorius Dalius Šimaitis. 

„Vilniaus energija“ nuotr./Apgadinta šilumos trasa
„Vilniaus energija“ nuotr./Apgadinta šilumos trasa

Anot jo, dedamos visos pastangos, kad gyventojai nepajustų jokių šilumos sutrikimų. „Šalia esantiems studentų bendrabučiams ir keliolikai daugiabučių namų šilumos tiekimo tikimės neapriboti. Šilumą tieksime pasitelkę alternatyvius energijos šaltinius – dvi vieninteles Lietuvoje mobiliąsias katilines“, – sakė D.Šimaitis.

Nustatyta, kad šilumos tinklų kanalai ir vamzdynai buvo pažeisti vykdant neleistinus ir nesuderintus su „Vilniaus energija“ kasimo darbus. Kol kas fiziniai ar juridiniai asmenys, atsakingi už pažeidimus, nėra išaiškinti.

Bendrovė apie įvykį pranešė teisėsaugos institucijoms. Taip pat informavo Valstybinę energetikos inspekciją, Statybos inspekciją, miesto savivaldybę ir „Vilniaus šilumos tinklus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius