-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukanka 33 metai, kai Islandija pripažino Lietuvos nepriklausomybę

Sekmadienį sukanka 33 metai, kai Islandija pripažino Lietuvos nepriklausomybę, tą ji padarė pirmoji iš Vakarų valstybių.
Projektas „Ačiū tau, Islandija“
Projektas „Ačiū tau, Islandija“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad jau 33 metus vasario 11-oji Lietuvai yra dėkingumo Islandijai diena, simbolizuojanti drąsą. Patvirtinimas, kad tada pasirinkome geriausia, ką galėjome, – laisvę. Ir priminimas, jog istorijos pamokas reikia nuolat kartoti.

„1991 m. vasario 11 d. Islandijos parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria de jure pripažino Lietuvos nepriklausomybę. Nedidelė šalis. Pirma tarp užsienio valstybių. Suprasdami tuometį kontekstą ir sąlygas, šį istorinį žingsnį nuo tol vadiname drąsa“, – pranešime sako V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak Seimo pirmininkės, šią dieną taip pat priimame kaip patvirtinimą, kad drąsus Lietuvos apsisprendimas siekti nepriklausomybės buvo teisingas. O žinojimas, kad esame ne vieni, visada stiprino ir palaikė mus.  

„Minėdami šią džiaugsmingą dieną kartu suprantame, kad istorijos pamokų nepakanka išmokti vieną kartą. Jas reikia nuolat kartoti ir daryti išvadas. Kaip Lietuva tada, taip dabar jau beveik dvejus metus Ukraina ieško tarptautinio palaikymo ir paramos, – teigia V. Čmilytė-Nielsen. – Ir šiuo atveju, nėra mažų ar didelių valstybių. Yra delsiančios arba drąsios valstybės kaip Lietuva“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius