Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 20

Sukčiautojai kėsinosi į svetimą žemę

Vilniaus m. apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorė Julija Jolita Kryževičienė perdavė nagrinėti miesto 3-ajam apylinkės teismui baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo sukčiauti bei kurstymo klastoti dokumentus, kurioje nusikalstamų veikų padarymu kaltinami vilniečiai L. K., J. K. ir V. J.
Pinigai
Žemės sklypo vertė apie 470 tūkst. litų. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Kaip rašoma prokuratūros išplatintame pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, garbaus amžiaus seserys L. K., J. K. ir jų sūnėnas V. J. apgaule, siekdami savo naudai neatlygintinai įgyti Vilniaus apskrities viršininko valdomą laisvos valstybinės žemės fondo didelės vertės žemės sklypą Vilniuje, sukūrė nusikalstamą planą bei jį realizavo. Jie Vilniaus miesto žemėtvarkos skyriui pateikė suklastotus dokumentus, neva įrodančius jų teisę į nuosavybės atstatymą Vilniaus m. Antakalnio mikrorajone (žemės sklypo vertė apie 470 tūkst. Lt).

Prokurorės nurodymu buvo atliktos teismo dokumentų techninės ekspertizės, kurios patvirtino, kad 1939 m. JAV Ilinojaus Valstijos Cooko apskrities notaro patvirtintas įgaliojimas ir Vilniaus apskrities archyve saugomi mokestiniai dokumentai yra suklastoti. Pasak prokurorės, dokumentai buvo suklastoti ypač profesionaliai, nes nei Vilniaus miesto žemėtvarkos skyriaus, nei archyvo darbuotojai, minėtų dokumentų pagrindu, pateikę pažymą apie turėtą nuosavybę, klastojimo požymių nepastebėjo. Tik 2005 metais, Vilniaus apskrities viršininko administracijos darbuotojams pastebėjus dabartinių ir iki 1940 m. gatvių pavadinimų neatitikimą, buvo įtarta apgaulė.

Įstatymas už šiuos nusikaltimus numato laisvės atėmimo bausmę iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius