Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 12 /17:22

Sukčiumi teismo pripažintas Viktoras Uspaskichas skrenda į Rusiją

Penktadienį Vilniaus apygardos teismo pripažintas sukčiumi ir nuteistas ketverius metus praleisti pataisos namuose buvęs Darbo partijos pirmininkas, Seimo narys Viktoras Uspaskichas šiąnakt išskrenda į Rusiją. Ten jis ketina praleisti dvi savaites.
Viktoras Uspaskichas
Viktoras Uspaskichas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Urdomos srityje V.Uspaskichas rengia kasmetinę šventę tremtiniams.

„Taip, skrendu. Tai iš anksto planuota kelionė. Liepos 27–28 d. grįžtu“, - 15min.lt sakė V.Uspaskichas.

Pasak jo, šventės Urdomos srityje rengiamos jau penkioliktus metus iš eilės. Jis šį renginį finansuoja, režisuoja ir veda pats.

„Paprastai suvažiuoja apie 15 tūkst. žmonių iš visų tremtinių miestelių. Tai yra didžiausias renginys Šiaurėje. Kartais į misijos 3–5 žmonės išvažiuoja ir visa spauda rašo, o aš visam kraštui renginį rengiu tremtinių, o niekas nei žodžiu nepamini, bet ir nereikia man“, – piktinosi nesulaukiantis pakankamai dėmesio V.Uspaskichas.

Jis tikino į Rusiją išvykstantis geros nuotaikos, nesirūpindamas dėl teismo sprendimo.

„Tai ne sprendimas, o paskelbimas. Jis neįsigalioja. Bus apeliacija ir, tikiuosi, aukštesnio rango teisėjai turės daugiau kompetencijos priimti kitokį sprendimą“, – kalbėjo V.Uspaskichas. 

Jis pripažino, kad kolegos nuteistieji Vitalija Vonžutaitė ir Vytautas Gapšys dėl teismo sprendimo jaudinasi labiau.

„Aš buvau susitikęs su jais, pakalbėjome. Aš visapusiškai juos paremiu, nes pats jaučiuosi tvirtai. Manęs palaužti praktiškai neįmanoma. Stengiuosi palaikyti ir jų moteriškumą bei vyriškumą“, – aiškino V.Uspaskichas.

Paklaustas, ar šįkart iš Rusijos jo nereikės parvežti pareigūnams, politikas pyktelėjo: „Na, baikite jūs kalbėti nesąmones. Aš pats grįžau į Lietuvą sunkesniu metu negu dabar.“

V.Uspaskichas teismo pripažintas kaltu, bet sako galįs keliauti, nes jam tebegalioja ta kardomoji priemonė – pusės milijono litų užstatas. 

Primename, kad Vilniaus apygardos teismas penktadienį pripažino V.Uspaskichą kaltu dėl sukčiavimo ir apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo ir skyrė jam ketverių metų laisvės atėmimo bausmę. V.Vonžutaitė už grotų turėtų praleisti trejus metus. Buvusiai partijos finansininkei Marinai Liutkevičienei teismas skyrė vienus metus nelaisvės, o dabartiniam partijos vadovui Vytautui Gapšiui skirta 35 tūkst. litų bauda.

Pati partija kaip juridinis asmuo nuo baudžiamosios atsakomybės atleista.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius