Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 19

„Sukurta Klaipėdoje?“ pasieks Klaipėdą

Projekto „Sukurta Klaipėdoje?“ paroda atvers duris lankytojams jau šį penktadienį.
Paroda „Sukurta Klaipėdoje?“ žada netikėtumų.
Paroda „Sukurta Klaipėdoje?“ žada netikėtumų.

Parodoje dalyvaujantys menininkai sutiktiems „naujiems pažįstamiems“ dažnai prisistato „esu iš Klaipėdos“, bet neretai šie autoriai menu ir kultūros procesu besidomintiems yra geriau žinomi Vilniuje ar Londone, nei gimtajame uostamiestyje.

Vienas iš svarbiausių klausimų keliamų projekto „Sukurta Klaipėdoje?“ – kas reprezentuoja šiuolaikinį uostamiesčio vizualinį meną: čia tebekuriantys ir gyvenantys menininkai ar „išeiviai“, aktyviai dalyvaujantys respublikos ir pasaulio meno procesuose? Projekto organizatoriai nesiekia pateikti vienareikšmio atsakymo, bet publikai pristato kūrinius, kurie daliai meno mylėtojų asocijuojasi su Klaipėdos menu.

Parodoje dalyvaujantys autoriai nekūrė specialių kūrinių šiai parodai, bet pateikia sau būdingus ir brandžius kūrinius, taip iš naujo reprezentuodami save uostamiesčio parodų lankytojams. Kita vertus, ši paroda nėra ir nostalgiškų sugrįžimų karavanas, bet veikiau atspindi platesnę panoramą to, kas gali būti pavadinta Klaipėdos vizualiąja kultūra.

Parodoje pristatomų meninininkų žanrinė amplitudė itin plati, apimanti  nuo klasikinės akvarelės iki šiuolaikinės tapybos, nuo skulptūros iki specifinės vietos instaliacijos, nuo nespalvotos fotografijos iki multimedia projektų. Tad vėl iškyla klausimas, kodėl tokie skirtingi ir unikalūs menininkai išvyksta ir kuria kitoje vietoje, tik iš dalies atstovaudami savo gimtajam miestui? Parodos rengėjai tikisi, kad ekspozicija padės atsakyti į šį klausimą ar bent paskatins atvirą diskusiją, iškels naujas problemas, o gal net pasiūlys jų sprendimo variantus. 

Ekspozicija Dailės parodų rūmuose atidaroma penktadienį, 18 val.

Projekto „Sukurta Klaipėdoje?“ kuratoriai pasilieka teisę neatskleisti parodoje dalyvaujančių autorių iki jos atidarymo. Tam laiko liko nebedaug, tačiau projektas nesibaigs parodos atidarymu. Dar šiais metais numatoma surengti kelis projektą lydinčius renginius:

Gruodžio 12 d.  18 val.
Diplomantės I.Kuznecovos modernaus šokio eskizo pristatymas

Gruodžio 15 d.  18 val.
Agnijos Šeiko šokio spektaklis  „Paikos mergaitės kalbos“

Gruodžio 14 d.  17 val.
Projekto „Sukurta Klaipėdoje?“ parodos uždarymas, katalogo pristatymas, debatai apie Klaipėdos „kultūrinius produktus“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius