Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 25

Sulaikytas asmuo, sugavęs 17 lydekų, sodyboje aptikta 20 draudžiamų įrankių

Aplinkos apsaugos departamento Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akcijos „Lydeka“ reidą Šakių rajone, Totorviečių tvenkinyje rado pastatytus tris ne mėgėjų žvejybos įrankius – statomuosius tinklus. Surengus pasalą, tinklininką pavyko sulaikyti. Draudžiamu būdu buvo sugauta 17 lydekų. Žuvų ištekliams padaryta žala – 4080 Eur, rašoma departamento pranešime žiniasklaidai.
Žvejyba
Žvejyba / 123RF.com nuotr.

„Vykdydami akcijos „Lydeka“ reidą, Totorviečių vandens telkinyje pastebėjome tris statomuosius tinklus. Žvejai žino, šiuo metu vyksta lydekų nerštas, o asmens tikslas buvo būtent šios plėšriosios žuvys. Tinklai buvo statomi būtent lydekų nerštavietėse“, – sakė Marijampolės gyvosios gamtos apsaugos viršininkas Raimondas Smagurauskas.

Sulaikytas asmuo už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą bus patrauktas administracinėn atsakomybėn. Taip pat iš jo paimti tinklai, medinė valtis, be to, teks susimokėti baudą iki 300 eurų ir reikės atlyginti aplinkai padarytą žalą.

Aplinkosaugininkams toliau aiškinantis šio pažeidimo aplinkybes, neprasprūdo pro akis ir sodyba, iš kurios asmuo ir atplaukė.

„Kadangi pažeidėjas būtent šioje sodyboje laikė valtį, buvo nuspręsta patikrinti ir ją. Atvykus sodybos savininkui, sodybos ūkiniuose pastatuose rasta 20 neteisėtai laikomų ne mėgėjų žvejybos įrankių: statomųjų tinklų, venterių, bučių ir vienas žeberklas. Visi sodyboje rasti įrankiai konfiskuoti, sodybos savininkui teks sumokėti baudą iki 200 eurų“, – sakė R.Smagurauskas.

Primenama, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995 arba 112.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius