-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 24 /17:35

Kyšio siūlymo sulaukęs Neringos meras: „Viskas vyko labai subtiliai“

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė verslininką, kaip įtariama, bandžiusį papirkti Neringos merą Darių Jasaitį. Verslininkas buvo sulaikytas antradienį, įtarus, kad davė 10 tūkst. eurų kyšį bendrovės „Neringos vanduo“ direktoriui.
Neringos merą bandyta papirkti 10 tūkst. eurų
Neringos merą bandyta papirkti 10 tūkst. eurų / STT nuotr.

STT Klaipėdos valdyba, gavusi Neringos mero D.Jasaičio pranešimą apie pasiūlytą kyšį, pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šį ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, o jį atlieka STT Klaipėdos valdyba.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, papirkėjas, Panevėžio ir Šiaulių krašto verslininkas pasiūlė Neringos merui D.Jasaičiui kyšį.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Jasaitis
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Darius Jasaitis

Už galimai neteisėtą atlygį verslininkas, atstovaudamas vieną UAB „Neringos vanduo“ organizuoto aukciono dalyvį, siekė, kad tarp savivaldybės bendrovės ir aukciono dalyvių būtų sudaryta taikos sutartis.

Taip pat siekta, kad UAB „Neringos vanduo“ su aukciono dalyviu sudarytų nekilnojamojo turto, esančio Neringoje, apie 200 tūkst. eurų vertės pirkimo-pardavimo sutartį.

Siekiant šių tikslų, Panevėžio verslininkas antradienį davė 10 tūkst. eurų kyšį UAB „Neringos vanduo“ direktoriui, po ko papirkėjas iš karto buvo sulaikytas. Verslininkui pareikšti įtarimai dėl papirkimo (BK 227 str. 1d.).

„Ir vienas, ir kitas (ir meras, ir „Neringos vandenų“ direktorius – BNS) pranešė Specialiųjų tyrimų tarnybai, jie susisiekė ir bendradarbiauja su Specialiųjų tyrimų tarnyba“, – BNS trečiadienį sakė STT atstovė Renata Keblienė.

„Rytoj prokurorė turės spręsti klausimą dėl kardomųjų priemonių, ar kreiptis dėl suėmimo. Jis vis dar sulaikytas, sulaikytas įvykio vietoje, su perduotu kyšiu – 10 tūkstančių eurų grynųjų pinigų“, – BNS sakė STT atstovė R.Keblienė.

Siūlė subtiliai

Neringos meras Darius Jasaitis 15min teigė, kad istorija prasidėjo dar vasarą po aukciono.

„Viskas vyko subtiliai. Kaip aš sakau „ratais kvadratais“. Kai man kilo įtarimas – kreipiausi į STT“, – teigė meras.

Jis tikino pirmą kartą susidūręs su tokiu atveju.

„Vakar sužinojau, kad tas pats asmuo galimai siūlė kyšį mūsų įmonės vadovui. Bet ir jis sureagavo pilietiškai ir pranešė apie įvykį“, – teigė meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius