Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 08

Sulaikyti jaunuoliai, nusiaubę beveik 30 transformatorinių

Rytų skirstomųjų tinklų (RST) darbuotojai, bendradarbiaudami su Vilniaus apskrities Ukmergės rajono policijos komisariato pareigūnais, atskleidė dar vieną alyvos grobstymo iš transformatorinių atvejį. Įtariama, kad vagišiai per metus nusiaubė beveik 30 elektros transformatorinių.
Suėmimas
Suėmimas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 Sulaikymas

Policijos duomenimis, 19–22 metų amžiaus jaunuoliai dažniausiai vogdavo tamsiu paros metu iš transformatorinių, esančių Deltuvos, Pabaisko, Lyduokių, Pivonijos ir kitose Ukmergės rajono seniūnijose. Atsisukę transformatorinės alyvos talpos varžtą arba pragręžę skylę, jie pritvirtindavo žarnelę ir į tuščias talpas išleisdavo alyvą. Apklausiami įtariamieji tikino, kad ją naudojo savais tikslais – neva pildavo į automobilį vietoj dyzelinio kuro. Tačiau policija turi duomenų, kad vogtą alyvą iš jaunuolių pirko traktorių savininkai. Bus siekiama, kad pirkėjai, žinantys, jog įsigyja neteisėtai pasisavintą alyvą, būtų taip pat nubausti, praneša RST.

RST Saugos ir prevencijos departamento direktoriaus Kęstučio Tubio teigimu, gedimas transformatorinėje užfiksuojamas tada, kai alyvos kiekis joje sumažėja iki kritinės ribos. „Siekdami, kad nusikaltimas nebūtų užfiksuotas iš karto, vagišiai transformatorinėse palieka dalį alyvos, o pragręžtas skyles mėgina užlopyti po ranka pasitaikiusias daiktais, pavyzdžiui, medžių šakomis. Tačiau alyva pamažu varva ir, jai ištekėjus, sutrinka transformatorinių darbas, neretai jos net perdega. Tuomet nutrūksta elektros tiekimas aplinkiniams gyventojams, o patirta žala gerokai išauga. Vien naujos transformatorinės įrengimas kainuoja iki 60 tūkstančių litų“, − sakė K. Tubis.

Pasak jo, glaudus bendradarbiavimas su policija, ir pačių žmonių sąmoningumas pranešant apie vagystes, atlapotas transformatorinių duris arba išbėgusią ant žemės alyvą, padeda greičiau nustatyti nusikalstamos veiklos atvejus ir likviduoti jų padarinius išvengiant didžiausių nuostolių ar skaudžių nelaimių.

2008 m. Utenos regione iš viso buvo apvogtos 54 elektros transformatorinės (42 iš jų – Ukmergės rajone) ir neteisėtai pasisavinta 9923 kg alyvos. Dėl šių vagysčių regione sudegė 9 transformatoriai. Bendrovė patyrė per 110 tūkst. litų žalos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius