Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 18

Sumaištis dėl ligoninių reformos

Uostamiestyje sunerimta dėl Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbto ligoninių tinklo pertvarkos projekto. Jis ketvirtadienį buvo pristatytas Klaipėdos savivaldybėje.
Klaipėdoje šiuo metu vyksta diskusijos dėl ligoninių reformos.
Klaipėdoje šiuo metu vyksta diskusijos dėl ligoninių reformos. / 15min nuotr.

Vienų ligonių vadovai nebuvo linkę prieštarauti permainoms, kitų teigimu – tai būtų didelis smūgis gydymo įstaigoms.

Projekte teigiama, kad reforma reikalinga norint užtikrinti pacientų saugumą, tai taip pat padės sutaupyti pinigų. Tačiau Klaipėdos savivaldybės valdžia projektą norėtų kiek pakoreguoti. Kaip teigė uostamiesčio savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Janina Asadauskienė, jie pritaria Klaipėdos universitetinės ligoninės ir Klaipėdos jūrininkų ligoninės veiklos sujungimui. Tačiau jos esą išliktų savarankiškos ligoninės.

Tokiam variantui neprieštaravo ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovas Vinsas Janušonis.
Reformai nebuvo linkusios pritarti Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė Klaudija Bobianskienė bei Klaipėdos tuberkuliozės ligoninei vadovaujanti Violeta Baravykienė.

Nemato jokių pertvarkos privalumų

„Mūsų įstaiga veikia jau 62 metus. Ligoninė suremontuota, komanda stipri – tai kodėl reikia viską griauti? Esame pajėgūs teikti paslaugas, neverta ardyti nusistovėjusios tvarkos“, – tikino Klaipėdos vaikų ligoninės vadovė K.Bobianskienė.

Pasak Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės vadovės V.Baravykienės, įstaiga dirba efektyviai, optimizuotas darbuotojų skaičius, o pertvarka neatneštų jokios ekonominės naudos ar paslaugų pagerinimo. „Manome, tikslinga, kad Klaipėdos apskrities ir Klaipėdos tuberkuliozės ligoninės būtų perduotos savivaldybės pavaldumui. Tačiau šių ir dar Klaipėdos vaikų ligoninės sujungimas yra abejotinas. Sujungimo klausimą turėtų spręsti miesto taryba“, – teigė Sveikatos apsaugos skyriaus vedėja J.Asadauskienė.

Uostamiesčio gydymo įstaigų vadovai, Klaipėdos miesto savivaldybės valdžia savo poziciją išsakys ministrui Algiui Čaplikui. Kreipimąsi ministrui jie įteiks šiandien.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius