Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 22

Sumažinus gynybos biudžetą, į profesinę karo tarnybą bus priimama gerokai mažiau – 150 - naujokų

Daugiau kaip 150 mln. litų sumažinus gynybos biudžetą, 2009 metais vietoj anksčiau planuotų 550 profesinės karo tarnybos naujokų teliko apie 150, teigia krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.
R.Juknevičienė.
Rasa Juknevičienė – krašto apsaugos ministrė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Šiemet 150 turime priimtų ir praktiškai limitus išeikvojome. (...) Priėmimas iki vasaros vidurio vyksta, bet skaičius 150 jau yra iš esmės įvykdytas. Daugiau neturime pinigų samdyti eilinių karių, po šito sumažinimo tikrai neturėsime“, – po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi trečiadienį žurnalistams sakė R.Juknevičienė.

Pasak jos, būtų labai svarbu, jeigu labai atidžiai peržiūrint gynybos biudžetą atsirastų galimybė „iš kažkur kitur pinigų paimti ir pasamdyti daugiau eilinių karių“.

„(Svarbu – BNS) dėl daugelio dalykų. (...) Viskas gi remiasi eiliniais, eiliniai yra kariuomenės raumenys, o karininkai yra griaučiai. Tai be raumenų kariuomenė gali tapti labai silpna. Mokomasis pulkas Rukloje bus be darbo, tai irgi yra problema. Mes ieškosime galimybių padaryti kaip įmanoma geriau, bet yra kaip yra“, – aiškino R.Juknevičienė.

Dar balandžio pradžioje Krašto apsaugos ministerija teigė, jog 2009 metais į profesinę karo tarnybą planuojama priimti daugiau nei 550 karių ir sprendimo mažinti šį skaičių nėra.

2008 metų rudenį tuometinio KA ministrui Juozo Oleko įsakymu atidėjus jaunuolių šaukimą į Lietuvos kariuomenę, karines pajėgas pradėta buvo organizuoti tik profesinės tarnybos pagrindu. Šiuo metu privalomąją pradinę karo tarnybą atliekantys kariai tarnaus iki 2009 metų liepos 1 dienos, o vėliau bus paleisti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius