Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 15

„Summerburst“ atgarsiai: Vingio parkas tebeblizga nuo šventinių festivalio konfeti

Savaitgalį Vilnių drebinęs festivalis „Summerburst“ vis dar kelia aistrų. Ne tik žiūrovams, socialiniuose tinkluose besidžiaugiantiems suteikta galimybe pamatyti daugybę muzikos žvaigždžių, bet ir tiems vilniečiams, kurie festivaliu nesižavi. Pasivaikščioti į parką išėję žmonės vis dar pastebi renginį primenančias šiukšles, nuo kurių parkas blizga.
Vingio parke tebeblizga po festivalio likusios šiukšlės
Vingio parke tebeblizga po festivalio likusios šiukšlės / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Širdis plyšta matant, kad Vingio parkas pilnas neyrančių popierėlių po festivalio. Kas sutvarkys iki paskutinio lapelio? Vėjas viską išnešios, gal reikėtų skubiai organizuoti tvarkymą be savivaldybės“, – antradienio vakarą piktinosi vilnietis, užfiksavęs blizgias „puošmenas“ Vingio parke.

15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės Vingio parke
15min skaitytojo nuotr./Šiukšlės Vingio parke

Festivalio renginiai Vingio parke vyko birželio 11-12 dienomis. Žiūrovų nebaidė net šeštadienio lietūs, tačiau dalis vilniečių skundėsi buvę priversti per prievartą klausytis muzikos iki 1 valandos nakties šeštadienį ir iki vidurnakčio sekmadienį.

Po renginio Vilniaus savivaldybės vadovai pripažino, kad padaryta klaida per daug pasitikint organizatoriais, kurie žadėjo laikytis teisės aktais nustatytų triukšmo – decibelų ir žemų dažnių – ribojimų. Organizatoriai savo ruožtu tvirtino, jog „garso lygis festivalio metu buvo nuolat matuojamas, atitiko visus kokybės reikalavimus, garso lygis mieste už parko ribų, deja, dažnai priklauso nuo oro sąlygų, vėjo krypties“.

Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas teigė, kad parke paliktas šiukšles privalo susitvarkyti renginio organizatoriai. Jo žiniomis, antradienį šiukšlės dar tebebuvo renkamos.

„Kaip informavo VŠĮ „Vilniaus miesto parkai“, tik vakar buvo renkamos likusios, taip pat ir konfeti, šiukšlės, kadangi dar nebuvo išmontuotos visos tvoros, scenos ir t.t. Parkas jau sutvarkytas. Iš viso išvežta 130 kub. metrai šiukšlių. Jeigu kur ir liko pavienės konfeti šaudymo pasekmės, tai parkas viską sutvarkys“, – tikino vicemeras.

Po festivalio Vingio parką prižiūrinčios savivaldybės viešosios įstaigos „Vilniaus miesto parkai“ direktorius Laisvūnas Budėnas didelių priekaištų „Summerburst“ rengėjams neturėjo. Jo teigimu, net ir pagrindinė aikštė nebuvusi ištrypta. Greičiausiai tam pasitarnavo ilgai trukusi sausra, dėl kurios žemės buvo labai sausa, o žolė pageltusi.

Ar kitąmet dalies vilniečių nepasitenkinimo sulaukęs festivalis įvyks Vingio parke, G.Paluckas atsakyti neskuba. Esą šiuo metu savivaldybėje svarstomi saugikliai, ar įmanoma užtikrinti kitų miesto gyventojų teisę į poilsį, nuo to ir priklausys leidimų tokiems renginiams miesto centrinėje dalyje išdavimas.

„Kalbame ne tik apie šį, apie visus renginius, šis festivalis nei kaltas, nei išskirtinis. Tiesiog, ar tokio žanro ir masto renginiai gali vykti miesto centre, priklausys nuo to, ar savivaldybei pavyks rasti tuos reikalingus saugiklius ir užtikrinti, kad tie, kurie nenori dalyvauti renginyje, nebūtų priversti jame dalyvauti per naktis“, – teigė G.Paluckas.

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamame festivalyje pasirodymus surengė rekordinis skaičius populiariausių žvaigždžių, prieš renginį skelbta, kad visų jame dalyvausiančių atlikėjų honorarai viršys milijoną eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius