-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 12 /20:29

Sunkią galvos traumą namie patyrusios Kauno verslininkės Irenos Matijošaitienės būklė – kritinė. Ji operuota trečią kartą

Antradienio rytą gyvybei pavojingą galvos traumą namie patyrė žinoma Kauno verslininkė ir politikė Irena Matijošaitienė. Verslininko Visvaldo Matijošaičio žmona nukrito nuo laiptų ir smarkiai susižeidė galvą.
Irena Matijošaitienė
Irena Matijošaitienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Atnaujinta 20.29 val. Prieš 20 val., atlikus trečiąją operaciją, I.Matijošaitienė išvežta iš operacinės. Į moters smegenis buvo įvesti du kateteriai, kuriais nubėga smegenyse besikaupiantys skysčiai, pranešė portalas delfi.lt. V.Matijošaitis teigė, kad, gydytojų teigimu, daugiau operacijų atlikti negalima, moters situacija yra prasta.  Pasak I. Matijošaitienės sutuoktinio, stiprią galvos traumą patyrusiai moteriai sukelta dirbtinė koma.

Papildyta 19.18 val.: Dviejomis antradienį atliktomis galvos operacijomis nepavyko stabilizuoti I.Matijošaitienės būklės, ji tebėra kritiška. Atlikus kompiuterinės tomografijos tyrimus, medikai priėmė sprendimą skubiai operuoti moterį trečią kartą.

Naujausių žinių apie I.Matijošaitienės sveikatos būklę Kauno klinikose laukia jos artimieji.

Papildyta 17.02 val.: Kauno klinikos išplatino oficialų pranešimą, kuriame rašoma, kad kovo 12 d. ryte dėl sunkios galvos smegenų traumos į Kauno klinikas paguldyta I.Matijošaitienė. Jai nustatytas kaukolės pamato lūžimas, kraujavimas į galvos smegenis, stuburo juosmeninės dalies slankstelio lūžimas.

Dėl galvos smegenų tinimo atlikta neurochirurginė operacija. Šiuo metu moters būklė kritinė, ji gydoma Neurochirurgijos intensyviosios terapijos skyriuje.

V.Matijošaičio teigimu, žmona atsikėlė apie 5.30 val., nes ruošėsi eiti į mankštą. Moteris paslydo leisdamasi iš antro į pirmą namo aukštą. Verslininkės vyro teigimu, pavojingiausios yra galvos traumos, slankstelio lūžis – „antraeilis sužeidimas“.

Papildyta 16.22 val.: „Žmona ryte laiptais leidosi į pirmą aukštą ir nukrito. Aš tuo metu dar miegojau. Išgirdau, kaip kažkas dunktelėjo. Supratau, kad atsitiko kažkas negero“, – virpančiu balsu portalui kauno.diena.lt pasakojo nelaimės priblokštas verslininkas.

Jo žiniomis, susilaužė kaukolės padą. „Prasidėjo vidinis kaujavimas. Medikai atliko dvi operacijas. Ji guli komoje“, – sakė V.Matijošaitis.

Sužinojęs apie mamą ištikusią nelaimę iš komandiruotės Kazachstane skubiai grįžta jaunesnis Matijošaičių sūnus Dainius. Jį žinia pasiekė vos nusileidusį Alma Atoje. „Tik nuskrido, persėdo į kitą lėktuvą ir grįžta“, – sakė V.Matijošaitis.

Artimas Irenos ir Visvaldo Matijošaičių bendražygis Povilas Mačiulis, sakė apie nelaimę šiuo metu žinantis tik iš žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos. „Visvaldas nuo ryto man nekelia telefono ragelio. Kiek kalbėjau su jo bendradarbiais, jie taip pat neturi jokios informacijos“, – susijaudinęs sakė Kauno savivaldybės „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas P.Mačiulis.

Irena Matijošaitienė yra viena turtingiausių moterų Lietuvoje. Jos turtas vertinamas 200 mln. Lt, ji yra Kauno miesto tarybos narė.

Patyrė sveikatos išbandymų

I.Matijošaitienė jau žino, kas yra sunkūs sveikatos išbandymai.

Televizijos laidoje ji prisipažino, kad 2009 metais ją buvo apėmusi juoda depresija  po to, kai gydytojai ištarė baisią diagnozę – jūs galite apakti.

„Dieną, kai prasidėjo didžiosios sveikatos problemos, atsiminsiu visą gyvenimą, – pasakojo moteris. – Tiesiog atsikėliau ryte, klojau lovą ir tokia juoda užuolaida pradėjo slinkti ant akies. Kol nuvažiavau į klinikas, kol mane paguldė, per pusę valandos ta akimi nieko nemačiau.“ Laimei, tuo metu ligą I.Matijošaitienei pavyko įveikti. 

Irena Matijoaaitienė
Irena Matijošaitienė su vyru Visvaldu

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius