Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2023 01 23

Sunkių įtarimų sulaukęs K.Bartoševičius: jokių istorijų, susijusių su prievarta prieš mažametį, nebuvo

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė kreipėsi į Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen, prašydama leidimo patraukti Seimo narį konservatorių Kristijoną Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn. Jis įtariamas mažamečio prievartavimu. Pats parlamentaras teigė apie įtarimus jo atžvilgiu sužinojęs neseniai ir tvirtino, kad jokių istorijų, susijusių su prievarta prieš mažametį, nebuvo.
Kristijonas Bartoševičius
Kristijonas Bartoševičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

K.Bartoševičius sakė, kad jį labai nustebino generalinės prokurorės kreipimąsis dėl jo galimai įvykdytų nusikalstamų veikų.

„Mane labai nustebino ir iš tiesų man šokas“, – 15min komentavo jis.

Nors prokuratūra nurodė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas lapkričio viduryje, Seimo narys teigė, jog nebuvo apie tai informuotas.

Apie ikiteisminį tyrimą jis tvirtino sužinojęs prieš keliasdešimt minučių.

„Turbūt žinau tiek, kiek yra parašyta Generalinės prokuratūros puslapyje, iš kur tą informaciją dabar ir matau“, – teigė jis.

K.Bartoševičius aiškino, kad nebuvo jokių istorijų ar situacijų, kurios galėjo būti susijusios su seksualiniu smurtu, priekabiavimu prieš mažametį.

„Ne, nebuvo“, – sakė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Kristijonas Bartoševičius
Asmeninio albumo nuotr./Kristijonas Bartoševičius

Patikslinus, kad įtarimai – rimti, iš niekur nesiranda, politikas kalbėjo:

„Kaip aš galiu pakomentuoti, jeigu aš ką tik sužinojau šitą informaciją. Tai aš su ja susipažinau, teisėsauga į mane nesikreipė. Dėl to nieko daugiau pakomentuoti ir nepavyksta.“

Paklaustas, kaip vertina tokią situaciją, jeigu tikina, kad nieko panašaus, apie ką, kaip galimai įvykusį dalyką, kalba teisėsauga, nebuvo, K.Bartoševičius atsakė, jog keistai, jaučiasi nemaloniai.

Ar pats dabar kreipsis į teisėsaugą?

„Kadangi kalbu su žurnalistais, galimai esu sulaukęs ir kokio nors skambučio iš teisėsaugos. Dėl to neatsakiau turbūt arba nespėjau atsakyti. Tai dėl to negaliu... Nežinau, gal jau ir kreipėsi, turiu peržiūrėti – gal elektroninis koks kreipimasis yra ar telefonu, nežinau“, – dėstė jis.

K.Bartoševičius aiškino, kad pirmadienio rytą paviešintas jo sprendimas trauktis iš Seimo niekaip nesusijęs su teisėsaugos informacija, pasirodžiusia ką tik.

Jis tikino, kad atsisakyti parlamentaro mandato nusprendė dėl asmeninių aplinkybių, daugiausia susijusių su sveikatos būkle.

Kalbama apie mažamečio seksualinį prievartavimą

Kaip teigiama prokuratūros pranešime spaudai, N.Grunskienė pirmadienį kreipėsi į V.Čmilytę-Nielsen, informuodama apie 2022 metų lapkričio 15 dieną pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galimai įvykdytų nusikalstamų veikų, numatytų Baudžiamojo kodekso 150 straipsnio 4 dalyje, 153 straipsnio 1 dalyje ir 150 straipsnio 3 dalyje.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nida Grunskienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nida Grunskienė

150 straipsnio 4 dalyje kalbama apie mažamečio asmens seksualinį prievartavimą.

153 straipsnio pirmoje dalyje – apie jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimą.

Seimo pirmininkei adresuotame rašte N.Grunskienė nurodė, kad, remiantis šiame tyrime surinktais duomenimis, būtina spręsti klausimą dėl leidimo patraukti K.Bartoševičių baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti jo teises Seimo statuto 23 straipsnyje nustatyta tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius