Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 30

Sunkmečio grimasos: Trakų merui prireikė patarėjų

Trakų rajono meras Vincas Kapočius ketvirtadienį nusprendė užpildyti iki šiol laisvus buvusius dviejų savo patarėjų etatus. Kiekvienas jų gaus apie 2,8 tūkst. Lt atlyginimą.
Naujasis meras Vincas Kapočius
Trakų meras V.Kapočius. / 15minučių/Gedimino Gasiulio nuotr.

Trakų rajono savivaldybės taryba šiandien patvirtino 3 mero politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybes: dviejų mero patarėjų bei savivaldybės tarybos sekretoriaus.

Viena mero patarėjo pareigybė patvirtinta vietoj 2 panaikintų mero padėjėjų etatų. Kito mero padėjėjo ir tarybos sekretoriaus pareigybės buvo įsteigtos anksčiau.

Tiesa, iki šiol buvo užimta tik viena iš minėtų pareigybių – tarybos sekretoriaus.

Aš nieko nekomentuosiu, – taip į 15min.lt žurnalisto skambutį reagavo V.Kapočius.V.Kapočius nusprendė užpildyti dar dvi: vienu savo patarėju paskyrė partietį, liberalcentristą Praną Čepauską, kitą postą užims „tvarkietė“ Irena Kalkienė.

Jie priklauso 13-tai valstybės tarnautojų pareigybių kategorijai. Šios kategorijos tarnautojai gauna apie 2,8 tūkst. Lt atlyginimą.

Tiesa, ketvirtadienį, keičiantis tarybos valdžiai, nuspręsta nuo pirmadienio atleisti tarybos sekretorę Violetą Gembicką. Kas užims jos vietą, kol kas neskelbiama.

Užimti papildomus etatus nuspręsta dėl permainų koalicijoje: 25 narių taryboje koaliciją anksčiau sudarė 13 narių, tačiau 4 jų (po du socdemus ir „frontiečius“) ketvirtadienį koaliciją paliko, o 12 opozicijoje buvusių narių prie jos prisijungė. Taigi naująją koaliciją sudaro 21 tarybos narys.

V.Kapočius apie savo sprendimus kalbėti su žiniasklaida atsisako. „Yra atstovas spaudai, ji viską komentuos, jai skambinkit. Aš nieko nekomentuosiu“, – taip į 15min.lt žurnalisto skambutį reagavo V.Kapočius.

Pasikeitus koalicijai, vicemero posto neteko „frontietis“ Jonas Sadovskis, jį pakeitė „darbietis“ Voitechas Vinskevičius.

Neoficialiomis žiniomis, J.Sadovskis pasitraukė dėl incidento, kai prieš kelias dienas įkliuvo neblaivus prie vairo.

Taip pat atsistatydino Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorė socialdemokratė Asta Kandratavičienė, šį postą užėmė socialliberalas Rimantas Kulys.

Administracijos direktorės pavaduotojas P.Čepauskas šį postą iškeitė į mero patarėjo. Jo vietą užėmė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Irena Narkevič. Savo postuose liko tik meras V.Kapočius ir pirmoji jo pavaduotoja konservatorė Nijolė Ramoškienė.

Valdžia Trakuose jau keitėsi prieš pusmetį – sausio pabaigoje dviem „frontininkams“ perėjus iš koalicijos į opoziciją, pasikeitė jėgų pusiausvyra, todėl buvo pakeistas meras, vicemerai, administracijos vadovybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius