Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 15

Sunkmečio grimasos: trūksta lėšų pareigūnų uniformoms

Lietuvos vidaus reikalų sistemos respublikinė profesinė sąjunga paragino policijos pareigūnus grąžinti į sandėlius nedėvėtas uniformas ar jų dalis ir pasidalinti jomis su kolegomis. Toks siūlymas buvo išsakytas Policijos departamento ataskaitiniame susirinkime, kuriame dalyvavo visų Lietuvos policijos komisariatų vadovai.
Policijos pareigūnas
Policijos pareigūnas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Uniforma Policija

„2011 metais uniforminės aprangos dėvėjimo terminas pasibaigs 71 proc. policijos pareigūnų, o lėšų naujai aprangai turėsime labai mažai, todėl reikia ieškoti ir kitų būdų pagelbėti, nes yra veiklos sričių, kur be uniformos pareigūnas dirbti negali“, – pranešime spaudai cituojama profesinės sąjungos vadovė Loreta Soščekienė.

Susitikime ji paragino apskričių policijos komisariatų vadovus sudaryti sąlygas priimti grąžinamą nedėvėtą uniformą atgal į sandėlius ir perskirstyti pareigūnams, kurie aprangos neturi.

Pagal policijos įstaigų aprūpinimo tarnybine uniforma planus kiekvienais metais, atsižvelgus į ankstesnių metų aprūpinimo lygį ir skirtas lėšas, tarnybinė uniforma buvo išduodama toms policijos įstaigoms, kurių aprūpinimo rodikliai buvo žemiausi.

„Buvo metų, kai dėl lėšų stygiaus uniforminė apranga buvo išduodama tik Viešosios policijos pareigūnams, nes patruliuoti vilkint civiliais drabužiais būtų sudėtinga. Ekonominio pakilimo laikais uniforminės aprangos klausimas buvo iš dalies išspręstas. Tikėtina, kad kai kurie kolegos gali turėti nedėvėtų aprangų arba jos dalių, ir geranoriškai sutiktų pasidalyti su naujokais”, – kalbėjo L.Soščekienė.

Profsąjungos duomenimis, 2008 m. kasdieninė ir išeiginė uniforma buvo išduota 39 policijos komisariatų ir specializuotų policijos įstaigų viešosios ir kriminalinės policijos pareigūnams (apie 6560 pareigūnų) už 14,7 mln. litų.

2009 m. buvo planuota aprūpinti kitų 28 komisariatų ir specializuotų policijos įstaigų viešosios ir kriminalinės policijos pareigūnus (apie 5200 pareigūnų), kurie uniformą buvo gavę 2007 metais. Sunkmečio sąlygomis pavyko išduoti uniformas tik 29 proc. naujokų bei viešosios policijos pareigūnų. Buvo išduota aprangos už 3,9 mln. Lt.

2010 metais tarnybinė uniforma išduodama toms policijos įstaigoms, kurių aprūpinimo rodikliai žemiausi, t.y. tiems pareigūnams, kurie negavo tarnybinės uniformos 2009 metais.

Pagal galiojančius normatyvus vidutinė tarnybinės uniformos komplekto vertė naujai priimtam pareigūnui siekia 3500 litų, o jau dirbančiam policijos pareigūnui – 1590 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius