Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 06

Sunkmetis atėjo ir „Maximai“

Ekonomikos krizė sudrebino ir vieną galingiausių verslo grupių Lietuvoje – „Akropoliuose“, „Maximose“ ir „Eurovaistinėse“ praūžė atleidimų banga, vadovams sumažintos algos, penktadienį rašo dienraščiai „Vilniaus diena“ ir „Kauno diena“.
„Maxima“
Maxima / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Anot „Akropolio“ darbuotojų, žmones pradėta atleisti maždaug prieš pusantro mėnesio. Kita banga per vadinamojo VP dešimtuko įmones esą nusirito prieš gerą savaitę. Bendrovės savininkai pirmiausia išretino vadovų grandį. Vėliau darbo neteko ir aptarnavimo sferos bei kiti žemesnio rango darbuotojai.

Iki šiol iš bendrovės esą iš viso atleista apie 10 proc. personalo. Tačiau iki balandžio per „Akropolius“ gali nusiristi dar viena atleidimų banga.

„Maximos grupės“ personalo valdymo centro direktorius Sakalas Gorodeckis patvirtino, kad grupės įmonėse darbuotojų sumažėjo. Tačiau jis pridūrė, kad tai – ne masinis etatų mažinimas, o tik bandymas taikytis prie naujų sąlygų ir sušvelninti ekonomikos smūgį įmonei.

S.Gorodeckis užsiminė, kad imtasi ir kitų taupymo priemonių – vadovams ir administracijos darbuotojams šiemet iki 15 proc. sumažinti atlyginimai, o praėjusių metų pabaigoje atsisakyta premijų.

Jis pabrėžė, kad žemesnės grandies darbuotojų atlyginimai nesikeitė, tačiau jei ekonominė padėtis šalyje nesitaisys, gali būti svarstoma sumažinti visų įmonės darbuotojų atlyginimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius