Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 01

Sunku nebuvo: Druskininkų savivaldybė mero ruporu pramintam laikraščiui skiria didžiulį finansavimą

Druskininkų mero Ričardo Malinausko propagandos įrankiu ne kartą vadintas leidinys „Mano Druskininkai“ užsitikrino ilgalaikį finansavimą iš R.Malinausko vadovaujamos savivaldybės.
Ričardas Malinauskas
Ričardas Malinauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Birželio pradžioje Druskininkų savivaldybė su laikraštį leidžiančia viešąja įstaiga sudarė trejų metų trukmės sutartį už daugiau nei 94 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus „Mano Druskininkai“ įsipareigoja leisti savivaldybės užsakytus straipsnius, specialų priedą su savivaldybės užsakyta informacija, numatyta ir galimybė rengti vaizdo siužetus bei talpinti juos laikraščio svetainėje ir „Facebook“ paskyroje.

Viešai paskelbtoje sutartyje nurodomi ir savivaldybės numatomi pirkti informacijos kiekiai. Daugiausiai pinigų – daugiau nei 23 tūkst. eurų – numatyta straipsnių pirkimui antrame „Mano Druskininkų“ puslapyje. Trečiam puslapiui savivaldybė numatė 13,7 tūkst. eurų sumą, pirmam – 2,7 tūkst. Didelė suma – 12,1 tūkst. eurų – numatyta ir savivaldybės užsakytų vaizdo siužetų gamybai.

„Mano Druskininkai“ atsirado kaip Druskininkų savivaldybės kontroliuojamas ir leidžiamas renginys. Nustačius, kad tai prasilenkia su įstatymais, leidinys žaibiškai tapo privačiu. „Kantri Medija“ tuo metu valdė viešųjų ryšių specialistas, buvęs socialdemokratų konsultantas rinkimuose Darius Gudelis. Vienam po kito kilus skandalams dėl R.Malinausko veiklos, D.Gudelis iš šio verslo pasitraukė, bet laikraščio leidyba nenutrūko.

Druskininkų meras šiemet pavasarį netikėtai nutarė trenkti Lietuvos socialdemokratų partijos durimis. Taip politikas reagavo į dalies partiečių kritiką. Sykiu socialdemokratai pareiškė, kad nuo R.Malinausko neatsiriboja – durys jo sugrįžimui į partiją lieka atviros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius