-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 13

Suomijos gynybos atašė Lietuvai pareigas pradėjo eiti Antti Edvardas Hauvala

Ketvirtadienį komandorą Jussį Parttylį Voutilaineną, Suomijos gynybos atašė Lietuvai, pakeitė pulkininkas leitenantas Antti Edvard Hauvala, praneša Krašto apsaugos ministerija.
Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai
Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai / Giedrės Maksimovicz/KAM nuotr.

„Mūsų šalys susiduria su šiuolaikiniais iššūkiai saugumo srityje – greta puikių abiejų valstybių ne tik karinių, turime stiprinti bendradarbiavimą ir kibernetinėje srityje, ypač pasitelkiant jaunimą į kuriamas kibernetinio saugumo pajėgas“, – akreditavimo ceremonijos metu sakė krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza dėkodamas kmdr. J.P.Voutilainenui už puikią tarnybą ir įteikdamas Vlado Liatuko grafiko darbą su Krašto apsaugos ministerijos vaizdu, atliktu oforto technika.

Giedrės Maksimovicz/KAM nuotr./Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai
Giedrės Maksimovicz/KAM nuotr./Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai

Akreditacijos ceremonijoje taip pat dalyvavo Suomijos ambasados Lietuvoje misijos vadovo pavaduotoja Maria Ågren, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės atstovai.

Naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. A.E.Hauvala yra baigęs Suomijos karo akademiją ir Nacionalinį gynybos universitetą, taip pat studijavęs Baltijos gynybos koledže, dalyvavęs NATO KFOR operacijoje (angl. Kosovo Force, KFOR) Kosove.

Suomijos gynybos atašė Lietuvai plk. ltn. A.E.Hauvala reziduos Taline (Estija).

Giedrės Maksimovicz/KAM nuotr./Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai
Giedrės Maksimovicz/KAM nuotr./Akredituotas naujasis Suomijos gynybos atašė Lietuvai

Suomijos ir Lietuvos kariai bendradarbiauja įvairiose karinėse pratybose. Suomijos kariai yra dalyvavę pratybose „Kardo kirtis“ (angl. „Saber Strike“), „Gintarinė viltis“ (angl. „Amber Hope“). Nuo 2012 m. Suomijos karinės oro pajėgos prisijungė prie Baltijos karinių oro pajėgumų treniruotės BRTE, kurios nuo 2016 m. pervadintos į „Ramstein Alloy“. Suomijos kariai su naikintuvais šiose treniruotėse dalyvauja kasmet nuo 2012 metais. 2013 m. Lietuvos kariniai instruktoriai prisijungė prie Suomijos vadovaujamos Šiaurės-Baltijos šalių mokymo grupės ir dalyvauja Europos Sąjungos karinio mokymo misijoje Malyje (EUTM Mali). Taip pat, Lietuvos kariai Suomijoje rengėsi Europos Sąjungos vadovaujamai kovos su piratavimu ir ginkluotais plėšimais jūroje operacijai „Atalanta“ prie Somalio krantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius