-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 16

Suomiškame seriale – išskirtinė vieta Vilniui

Valstybinis turizmo departamentas, siekdamas didinti Lietuvos žinomumą, ieško netradicinių efektyvių būdų šaliai, kaip patraukliai turizmo krypčiai, pristatyti. Populiariausio Suomijos TV serialo „Slapti gyvenimai“ veiksmas rugsėjo 7–11 dienomis buvo filmuojamas Vilniuje.
Vilnius
Vilnius / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Serialas

Tad kitų metų pradžioje apie milijonas suomių kiekvieną dieną stebės savo mylimų veikėjų nuotykius Lietuvoje. Visų mėgstamame seriale Vilnius atsidūrė neatsitiktinai: Lietuvos turizmo informacijos centras (TIC) Helsinkyje su Valstybinio turizmo departamento (VTD) parama dėjo daug pastangų, kad veiksmas persikeltų į Vilnių, o serialo veikėjų nuotykiai taptų ypatinga reklama Lietuvos sostinei.

Tai yra vienas retų atvejų, kai Vilnius užsienio filme ar seriale yra Vilnius, o Pilies gatvė vadinama Pilies gatve. Suomių serialas buvo filmuojamas senamiestyje, Užupyje ir Katedros aikštėje, kur vienas herojų išmėgino, ar tikrai pašokinėjus ant „Stebuklo“ plytelės išsipildo norai. Serialo veikėjai taip pat mėgavosi vaizdu iš „Tores“ restorano terasos, vakarus leido kavinės „Aula“ terasoje, išmėgino jėgas krepšinio aikštelėje.

„Turėdami pakankamai nedideles lėšas, niekuomet neįstengtumėme įpirkti tokios reklamos Vilniui ir Lietuvai, tačiau panaudoję išmonę radome kur kas geresnį būdą. Serialo veikėjai yra gerai žinomi Suomijoje, o ir visas serialas yra ypač populiarus. Saulėtame Vilniuje nufilmuotos scenos bus didžiausia kada nors iki šiol vykdyta Lietuvos sostinės reklamos kampanija Suomijoje, kur tiesioginė reklama nėra efektyvi“, – sako Lietuvos TIC Helsinkyje direktorius Darius Skaudis.

Serialą „Slapti gyvenimai“ Suomijoje kasdien žiūri apie milijoną žiūrovų, tai yra penktadalis visos šalies gyventojų. Nuo 1999-ųjų rodomas serialas pasakoja apie keleto toje pačioje laiptinėje gyvenačių šeimų gyvenimą ir yra dažna suomių kasdienių pokalbių tema.

Suomijos kelionių agentūros, parduodančios keliones į Lietuvą, visuomet nekantriai laukia tokių projektų, nes pardavimai po pozityvaus straipsnio ar laidos apie Lietuvą žymiai suintensyvėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius