Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 10 02

Supriešino nevienodai karpomos algos

Klaipėdos sutrikusio vystymosi kūdikių namuose kilo šurmulys – įstaigos darbuotojus papiktino nevienodai karpomos algos.
Žirklės
Sutrikusio vystymosi namuose darbuotojams skiriami priedai prie algų karpomi nevienodai. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Žymiai sumažėjus atlyginimams darbuotojai kreipėsi į Klaipėdos apskrities viršininką Arūną Burkšą. Anot jų, pasielgta nesąžiningai – apie mažinamus priedus pedagogams pranešta tik rugsėjui įpusėjus, o už rugsėjį išmokėti atlyginimai jau buvo gerokai apkarpyti. „Apie algų pokyčius turi būti pranešta prieš mėnesį. Dabar pasielgta pažeidžiant darbo santykius reglamentuojančius teisės aktus ir atlyginimai mažinti atgaline data“, – piktinosi Klaipėdos darbininkų sąjungos pirmininkas Alvidas Balskus.

Labiausiai nukentėjo Sutrikusio vystymosi kūdikių namų pedagogai. Kaip pasakojo auklėtoja dirbanti Daiva Kondratienė, jiems atlyginimai rugsėjį kirpti du sykius. Beveik šimtu litų atlyginimas mažėjo dėl sumažėjusios bazinės algos, dar tiek pat nubyrėjo, kai buvo sumažinti pedagogų priedai. Auklėtojoms mokami priedai sumažėjo penkiais procentais. Tuo tarpu kitiems šios įstaigos darbuotojams jie liko nepakitę. D.Kondratienė piktinosi, kodėl ir kokiu pagrindu iš šimto darbuotojų buvo išskirti 16-a Kūdikių namų pedagogų.

Anot Klaipėdos apskrities viršininko administracijos Apskaitos ir finansų departamento vadovės Danutės Ramanauskienės, auklėtojais dirbančių žmonių atlyginimai priklauso nuo Švietimo ir mokslo ministerijos priimtų nuostatų, Kūdikių namų slaugių ir medikų atlygiai – nuo Sveikatos apsaugos ministerijos.

„Atlyginimai žmonėms buvo sumažinti nepagrįstai – tai pripažintų darbo santykius nagrinėjančios tarnybos. Todėl ta dalis, kuri buvo atgaline tvarka sumažinta, turi būti grąžinta“, – teigė A.Balskus. Jis patikino, kad situacija Sutrikusio vystymosi kūdikių namuose bus nagrinėjama atidžiau.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius