-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 03 25

Surašymo duomenys: Lenkijoje gyvena 56 tūkst. Lietuvoje gimusių žmonių

Lenkijoje gyvena 56 tūkst. Lietuvoje gimusių žmonių, rodo šią savaitę paskelbti surašymo duomenys. „56 tūkst. žmonių deklaravo gimę Lietuvoje. Tai turbūt daugiausia garbaus amžiaus žmonės, kurie pokario metais emigravo iš Lietuvos“, – BNS sakė Lenkijos lietuvių bendruomenės valdybos pirmininkas Jonas Vydra.
Mergina
Mergina / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Jo teigimu, pirmajame pranešime apie preliminarius surašymo rezultatus Lenkijoje gyvenančių lietuvių skaičius nenurodomas. Šių duomenų tikimasi iki metų vidurio.

Per paskutinį surašymą prieš 10 metų lietuviais nurodė esantys 5,8 tūkst. žmonių. Naujame surašyme pernai gyventojams buvo leidžiama nurodyti ne vieną tautybę, su kuria gyventojas save tapatina, todėl manoma, kad šįkart oficialus lietuvių skaičius bus didesnis.

„Praeitame surašyme buvo 5846 deklaruojantys esą lietuviai. Galim tikėtis, kad šįkart bus daugiau. Manome, kad Lenkijoje lietuvių kilmės žmonių yra apie 15 tūkstančių“, – sakė J.Vydra.

Pasak jo, surašymo procedūros tautinėms mažumoms nebuvo labai palankios, nes ten, kur mažumos sudaro mažiau nei 20 proc., buvo surašymas atsitiktiniu būdu, o vyresniems žmonėms susirašyti internetu sudėtinga.

Pirminiais surašymo duomenimis, Lenkijoje šiuo metu gyvena 38,5 mln. žmonių, iš jų 35,3 mln. – lenkai.

Surašymo metu daugiau nei tris mėnesius užsienyje gyveno apie 1,94 mln. nuolatinių Lenkijos gyventojų, daugiausia – Didžiojoje Britanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius