Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2012 05 17

Surinkti parašai, kad Seimas svarstytų siūlymą burti komisiją dėl Garliavos

Seimo nariui Gintarui Songailai ketvirtadienį pavyko surinkti 47 parlamentarų parašus, kad kitos savaitės antradienio plenariniame posėdyje Seime būtų svarstomas siūlymas burti laikinąją komisiją, kuri aiškintųsi ketvirtadienio įvykius Garliavoje bei Laimutės Stankūnaitės dukros likimą po jos perdavimo mamai.
Klonio gatvėje
Klonio gatvėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Seimo nariui Gintarui Songailai ketvirtadienį pavyko surinkti 47 parlamentarų parašus, kad kitos savaitės antradienio plenariniame posėdyje Seime būtų svarstomas siūlymas burti laikinąją komisiją, kuri aiškintųsi ketvirtadienio įvykius Garliavoje bei Laimutės Stankūnaitės dukros likimą  po jos perdavimo mamai.„47 parašai surinkti, dar renkame toliau, kad apsidraustume“, – 15min.lt ketvirtadienio popietę sakė G.Songaila.

Nutarimo projektą, kuriuo siūloma burti tokią komisiją mišrios Seimo narių grupės nariai G.Songaila ir Kazimieras Uoka siūlė anksčiau, tačiau to padaryti nepavyko.

Tuomet už tokį siūlymą balsavo 24 Seimo nariai, prieš buvo keturi, 49 susilaikė. Balsavusių už buvo visose frakcijose, išskyrus liberalus ir socialdemokratus, balsavusių prieš ar susilaikiusių – visose frakcijose.

Ketvirtadienį apsilankę prie Prezidentūros vykusiame mitinge G.Songaila ir K.Uoka paragino mitinguotojus protesto akciją surengti ir antradienį prie Seimo. Dalį protestuotojų parlamentarai pažadėjo įsivesti ir į Seimo posėdžių salės balkoną, kai bus svarstomas komisijos sudarymo klausimas.

Seimo nariai mano esant reikalinga suburti komisiją, kuri „ištirtų smurto naudojimo aplinkybes"  ketvirtadienį Garliavoje perduodant vaiką mamai Laimutei Stankūnaitei.

Komisijai siūloma aiškintis, ar valstybės institucijos sankcionavo ir ar pareigūnai naudojo smurtą bei specialiąsias priemones prieš mergaitę ir jos šeimą, o jei naudojo, tai ar tokie veiksmai buvo teisėti

Taip pat, K.Uokos teigimu, komisija turėtų gauti informaciją, kur šiuo metu yra mergaitė, kokie valstybės pareigūnai yra su ja, kokiomis sąlygomis ji laikoma, kas atsakingas už jos būklę, kas ir kokią psichologinę pagalbą jai teikia.
Siūloma, kad komisija darbą atliktų iki birželio 15 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius