Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 24

Surinktos lėšos – įvairiems patobulinimams

Pernai Klaipėdos savivaldybei pavyko įgyvendinti užsibrėžtą tikslą – už automobilių statymą miesto centrinėse gatvėse, senamiestyje bei žaliojoje zonoje surinkta 1,5 mln. Lt. Žadama, kad surinkti pinigai bus panaudoti paslaugų kokybei užtikrinti.
(parkomatai) Nuo balandžio keičiasi rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarka.
Klaipėdoje už automobilių statymą miesto senamiestyje, centrinėse gatvėse bei pajūryje surinkta 1,5 mln. Lt. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.
Temos: 1 Rinkliava

Kaip pasakojo Miesto ūkio departamento vadovas Liudvikas Dūda, šiemet ketinama sutvarkyti kelio ženklus, nes pastaruoju metu dauguma jų buvo apgadinti, apdaužyti. Kai kuriose vietose jau nusitrynęs ir horizontalus eismo ženklinimas. 

Senamiesčio kiemuose, kur prašalaičiai įsigudrino pasistatyti automobilius ir už tai nieko nemokėti, ketinama įrengti pertvaras. Tada kiemuose liktų daugiau erdvės čia gyvenančių žmonių mašinoms. Praėjusiais metais neretai nuo vandalų kentėjo mokėjimo automatai: jie buvo daužomi, terliojami dažais, kartą netgi bandyta pavogti. Nors vandalizmo aktų pamažu mažėja, jų dar pasitaiko. Vienas mokėjimo aparatas kainuoja daugiau nei 20 tūkst Lt.


Naujų aikštelių nežada įrengti
Nuo kovo mėnesio nuobaudų administravimą kontrolę į savo rankas perims Klaipėdos savivaldybė, taip bus įgyvendinti pokyčiai Administracinių teisių pažeidimų kodekse. Jau praėjusiais metais buvo įdarbinta jaunuolių, vilkėjusių specialiai pažymėta apranga ir automobilių statymo vietose užtikrinusių, kad vairuotojai moka už automobilio stovėjimą. 
Paklaustas, ar yra planuojama pagaliau įrengti papildomų automobilių stovėjimo aikštelių mieste,
L.Dūda apgailestavo, kad tokių planų šiais metais nėra. 
Apibendrinus praėjusių metų rezultatus paaiškėjo, kad dauguma vairuotojų, atvažiavusių į pajūrį, senamiestį ar į centrines miesto gatves už paliktą automobilį sumoka monetomis į automatus. Už trumpąsias žinutes gautos lėšos sudaro mažąją šios rinkliavos dalį. Dar daugiau nei 100 tūkst. Lt surinkta už leidimus vietiniams gyventojams. 

Trijose zonose – skirtingi įkainiai
2009-aisiais Klaipėdoje apmokestintas automobilių statymas miesto centre, senamiestyje bei pajūryje. Visos šios zonos suskirstytos į žaliąsias, geltonąsias ir raudonąsias. Raudonojoje zonoje valanda atsieina 3 Lt, geltonojoje – 2 Lt, žaliojoje, t.y. pajūrio zonoje – 1 Lt už pusantros valandos. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius