-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 03

Sušalusi Palanga su viltimi laukia ilgojo savaitgalio – tikisi žmonių antplūdžio

Kelios pastarosios dienos Palangoje vėsios, su lietumi. Tačiau darbo dienos pavakarę išėjus į J.Basanavičiaus gatvę tikrai neatrodo, kad blogas oras gąsdintų atvykėlius – žmonių daug. Apie tai, kad poilsiautojų galėtų būti daugiau, liudija tik tuštokos kavinės. Vis dėlto sinoptikai jau artimiausiomis dienomis žada daugiau saulės, tad tikėtina, kad ilgasis savaitgalis į pajūrį sutrauks minias.
Palanga laukia ilgojo savaitgalio
Palanga laukia ilgojo savaitgalio / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Artėjantis savaitgalis – ilgasis, nes penktadienį Lietuva švęs Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną. Tad daugumai dirbančiųjų atsiranda galimybė pailsėti ilgiau, gal ir pasirinkti išvyką į pajūrį. Juolab orai žada būti saulėti ir šiltesni, o Palanga poilsiautojų laukia. Ir tikisi sulaukti daug.

Tikisi labai gero savaitgalio

Visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos „Svetingas šeimininkas“ vadovė Irena Švanienė 15min teigė, kad savaitgalio Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjai laukia gerai nusiteikę, nors pastarųjų dienų orai nedžiugino.

„Tikimės, kad savaitgalis mums bus labai palankus, nes viskas yra užsakyta, – sakė organizacijos vadovė. – Galvokime apie tai, kad žmonės seka sinoptikų prognozes ir šventėms, bent savaitgaliui, tikrai suvažiuos jų daug. Juolab kad yra ir renginių, ir dienos nusimato geros, žmonės važiuoja. Aš visą laiką sakau, kad pakanka Palangai tik gero oro ir žmonių tikrai bus.“

Anot I.Švanienės, savaitgalį, jei orai palepins, į Palangą turėtų suplūsti apie 300 tūkst. poilsiautojų. Esą anksčiau ilgaisiais savaitgaliais tas skaičius pasiekdavo ir pusę milijono, tačiau dabar jau ne – srautai sumažėję.

„Ne visi atvyksta būtinai su nakvyne, aplinkiniai suvažiuoja, palieka automobilius nuošaliau, ateina į miestą, o vakare išvažiuoja, važinėja pirmyn atgal. Bet kad miestas šurmuliuos pilnas žmonių, esu įsitikinusi. Juk oras numatomas geras, renginių daug, gali būti prie jūros – susirasti gali ką tik nori ir praleisti turiningai laiką“, – kalbėjo I.Švanienė.

Tikimės, kad savaitgalis mums bus labai palankus, nes viskas yra užsakyta, – sakė I.Švanienė.

Jos teigimu, Palanga gražėja su kiekvienais metais – tą esą pastebi atvykstantys poilsiautojai. Dabar laukiama baseino atidarymo, veikia koncertų salė, yra nauja sporto arena, tvarkomos gatvės, žydi gėlynai.

„Atvažiavo pas mane poilsiautojai, nebuvę penkerius metus, tai sako – nepažįstam Palangos, ji keičiasi tik į gerą pusę, bet šitaip... Žmonės tikrai patenkinti“, – liaupsių savo miestui negailėjo I.Švanienė.

Kainos mažėja?

Kainos, palyginti su tomis, kurios buvo prieš kelerius metus, anot I.Švanienės, tikrai nedidėja, o atvirkščiai – mažėja. Esą 2006–2008 metais dvivietis kambarys prabangesnėje vietoje per Mindaugines kainuodavo 200–250 litų, tačiau dabar tą patį išnuomojus už 40 eurų jau yra gerai.

O sąlygos, pasak organizacijos vadovės, gerėja – nuomotojai stengiasi pasiūlyti poilsiautojams kuo geresnį būstą. „Rinka yra didžiulė, pasiūla viršija paklausą N kartų. Prisistatė naujų namų, kur nuolat negyvenama, tad teikia apgyvendinimo paslaugas. Net ir booking.com prieš kelerius metus buvo apie 300 pasiūlymų, dabar – 900. Žmonės pasirinkimą turi didžiulį, kas nori – pasiieško, susiranda tai, ko jis nori, kurioje vietoje ir pan.“, – kalbėjo I.Švanienė.

Moters teigimu, vis dar tebėra ir itin pigių nakvynės vietų, tarkim, už 7–10 eurų nakčiai, tad kukliau gyvenantys gali rinktis tokius variantus. Žinoma, sąlygos tokioje vietoje nebus prabangios. „Šiandien sugalvojus žmogus tikrai dar ras nakvynę savaitgaliui“, – patikino I.Švanienė antradienį per pietus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Palanga laukia ilgojo savaitgalio
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Palanga laukia ilgojo savaitgalio

Ant žemės, jūroje ir ore

Liepos 6-ąją, Valstybės dieną, Palangoje, kaip žadama, nenuobodžiaus niekas – renginių numatyta ir ant žemės, ir jūroje bei ore.

„Visą dieną Palangoje šventinės atrakcijos keis viena kitą: šeimas suburs aktyvios pramogos Vaikų parke, prie jūros bus laukiami oro akrobatinių triukų bei lietuviškos muzikos mėgėjai, o kurorto centre, Grafų Tiškevičių alėjoje, lietuvybės dvelksmą iš praeities dovanos Palangos Grubiojo teatro aktoriai. Vakare, 21 val., palangiškiai ir kurorto svečiai kviečiami vieningai su viso pasaulio lietuviais giedoti Tautišką giesmę“, – tokią šventinę programą skelbia Palangos savivaldybės interneto svetainė.

Vaikų parke tuoj po pietų suplanuota lauko žaidimų, muzikos, sveikatingumo užsiėmimų, o bėgdami tarpusavyje varžysis 6–9 metų, 9–12 metų, 12–15 metų bei 15–18 metų amžiaus vaikai, bus organizuojamas bėgimas kartu su augintiniu bei šeimų bėgimai. Šeimos taip pat rungsis skirtingose grupėse, priklausomai nuo vaiko amžiaus (atskiri bėgimai numatyti šeimoms su vaiku iki 6 m., iki 10 m. bei nuo 10 m.).

Vakare prie tilto Palanga žada neeilinį reginį: čia nuo 19 val. įspūdingą pasirodymą surengs keturi oro akrobatų komandos „The Flying Bulls“ nariai, specialiai dėl šio šou į Lietuvą atvykstantys iš Čekijos.

Organizatorių nuotr./Oro akrobatų komanda „The Flying Bulls“
Organizatorių nuotr./Oro akrobatų komanda „The Flying Bulls“

„Skraidantys Buliai“ – tai po pasaulį keliaujanti ir sudėtingais akrobatiniais triukais stebinanti „Red Bull“ („Skraidantys buliai“) pilotų komanda. Į Lietuvą atvyksta keturi jos nariai – Stanislavas Čejka, Janas Rudzinskis, Miroslavas Krejči ir Janas Tvrdikas. Nors pilotų amžiaus spektras itin platus – jauniausiam tėra 33 metai, o vyriausiam jų net 62, – visi jie pasižymi vienodai nepriekaištingais įgūdžiais. Taip pat visi jie skris galingais ir gerai vertinamais lėktuvais „XA 42“, kurie įspūdingus viražus leis atlikti itin tiksliai.

Liepos 6 d. „The Flying Bulls“ komanda pakils į orą Klaipėdoje ir pasuks link Palangos. Mieste prie tilto į jūrą susirinkusi minia 19 val. galės stebėti, kaip iš pietų pusės atskridę akrobatai pradės savo šou, atliks kvapą gniaužiančius triukus ir viską užbaigę pasuks atgal. Nors paties šou trukmė – tik 15 minučių, į jas sutilps 38 akrobatinės figūros, o pilotai nuskris po 70 kilometrų.

Šiam įspūdingam pasirodymui priartėjus prie pabaigos, iš vieno iš lėktuvų iššoks pasaulinė parašiutizmo žvaigždė Dani Romanas, kuris irgi ore atliks keletą triukų. D.Romanas yra pasiekęs du pasaulio rekordus (šuolių žemyn galva uždarose ir atvirose erdvėse), ne vieną kartą tapęs pasaulio čempionatų prizininku.

Organizatorių nuotr./ Dani Romanas
Organizatorių nuotr./ Dani Romanas

Sulig šiuo įspūdingu reginiu šventė ties tiltu nesibaigs – nuo 19.30 val. iki 21 val. susirinkusieji turės galimybę mėgautis LRT projekto „Dainuoju Lietuvą“ patriotine Šimtmečio dainų programa.

Skambės himnas

Kurorto centre, Grafų Tiškevičių alėjoje, laukiami kultūros mėgėjai – 20.30 val. Palangos Grubusis teatras čia pristatys spektaklio „Laikykis, Vydūne“, skirto Vydūno 150-osioms metinėms bei Lietuvos valstybingumo šimtmečiui paminėti, ištrauką.

Vakare, 21 val., ant Birutės kalno prasidės Tautos vienijimo sąšauka „Piliakalnių šviesa“. Tiek susirinkusieji ant šio kalno, tiek ir kitose kurorto viešosiose erdvėse kartu su viso pasaulio lietuviais giedos Tautišką giesmę.

Tautiška giesmė bus giedama ir ant tilto, Jūratės ir Kastyčio skvere, Gintaro muziejaus terasoje (kur tuo metu vyks Tarptautinis M.K.Čiurlionio muzikos festivalis) bei Šventojoje, aikštėje ties „Eldija“ (Šventosios g. 1). Prie šios iniciatyvos raginami jungtis ir kurorto muzikos klubai, kitos miesto įmonės, sutraukiančios nemažą skaičių lankytojų.

Jūros tiltas Valstybės dieną atrodys itin gražiai ir iškilmingai – palangiškių ir kurorto svečių bene labiausiai pabėgtas objektas pasidabins Lietuvos vėliavomis. Įspūdingai liepos 6-ąją pasipuoš ir Baltijos jūra ties Palanga – jūra ties tiltu nušvis Lietuvos vėliavos spalvomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius