Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 19

Susiburti kilniam tikslui kvies labdaros koncertas „PasiDalink“

Jau rytoj 19:30 val. tiesioginiame LNK televizijos eteryje vyks „Maisto banko“ paramos koncertas „PasiDalink“, kuriame su stokojančiais gerumu dalintis kvies garsiausi Lietuvos muzikos atlikėjai bei žinomi visuomenės veikėjai.
Koncertas „PasiDalink“
Koncertas „PasiDalink“ / „Maisto banko“ nuotr.

Statistika negailestinga – skurdo riziką Lietuvoje patiria kas penktas šalies gyventojas. Nors COVID-19 pandemija palietė plačiąją visuomenės dalį, skaudžiausia ji buvo socialinę atskirtį patiriantiems žmonėms. Nacionalinio skurdo tinklo užsakyta reprezentatyvi apklausa parodė, kad dešimtadaliui šalies gyventojų karantino metu labiausiai trūksta lėšų maistui. Pandemija stipriausiai palietė gausias šeimas, vienišus tėvus, kurių vaikai prarado galimybę pavalgyti pietus mokyklose ar vaikų dienos centruose, darbą praradusius asmenis, apsunkino neįgaliųjų ir senjorų kasdienybę.

„Maisto banko“ nuotr./Koncertas „PasiDalink“
„Maisto banko“ nuotr./Koncertas „PasiDalink“

„Maisto banko“ vadovas Simonas Gurevičius sako, jog pasaulyje yra tiek maisto, kad juo būtų galima išmaitinti visus planetos gyventojus. Problema – galimybė šiuo maistu naudotis ir jį pasiekti stokojantiems. „Maisto bankas“ sprendžia šią problemą. Gamybos, logistikos įmonėse, prekybos tinkluose, ūkiuose lieka milžiniški kiekiai dėl įvairių priežasčių nerealizuotų, žmonių vartojimui dar tinkamų maisto produktų.

Todėl kiekvieną dieną šimtai „Maisto banko“ savanorių vyksta į prekybos tinklus, neparduotą maistą surenka, atsivežę jį į sandėlius patikrina, išrūšiuoja ir išdalina stokojantiems ar beveik šešiems šimtams kitų nevyriausybinių organizacijų, veikiančių 214 skirtingų šalies vietovių.

„Maisto banko“ nuotr./Maisto bankas
„Maisto banko“ nuotr./Maisto bankas

„Mes paimame maistą iš ten, kur jo yra per daug, ir perduodame tiems, kam jo trūksta. Džiaugiamės, kad gaunama parama maistu leidžia pažeidžiamiausiems visuomenės nariams sutaupyti šiek tiek lėšų, kurias jie gali skirti kitiems svarbiausiems savo poreikiams. Kartu šia veikla prisidedame prie aplinkos tausojimo,“ – pasakoja S.Gurevičius.

„Swedbank“ Lietuvoje vadovė Dovilė Grigienė sako, kad ilgametė draugystė su „Maisto banku“ yra galimybė prisidėti prie vienos iš tvariausių organizacijų Lietuvoje ir bendromis pastangomis mažinti maisto paliekamą pėdsaką aplinkai.

„Maisto švaistymo mastai bei šio proceso sukeliamos pasekmės mūsų planetai yra labai skausmingos. Žemės išteklių eikvojimas, klimato kaita, biologinės įvairovės nykimas yra tiesiogiai susiję su maisto švaistymu. Tačiau visi kartu sutelkdami jėgas ir priimdami atsakingus sprendimus, galime kurti tvarius pokyčius savo šalyje, mieste, darbo vietoje ir namuose“, – sako D.Grigienė.

„Maisto banko“ nuotr./Dovilė Grigienė
„Maisto banko“ nuotr./Dovilė Grigienė

Praėjusiais metais „Maisto bankas“ nepasiturintiems išdalijo beveik 8000 tonų valgio, iš kurio daugiau nei 5000 tonų nuo išmetimo išgelbėtas maistas. Nerealizuojamo maisto Lietuvoje yra dar kelis kartus daugiau, bet tam, kad jis pasiektų stokojančiųjų stalą, organizacijai reikalinga finansinė parama.

Jau rytoj tiesioginiame LNK televizijos eteryje vyks labdaros koncertas „PasiDalink“, kuriame atlikėjai Vidas Bareikis, Monika Linkytė, Merūnas Vitulskis, Jeronimas Milius, Jurga Šeduikytė ir daugybė kitų kvies geros valios žmones aukoti lėšų ir paremti „Maisto banko“ veiklą.

„Maisto banko“ nuotr./Koncertas „PasiDalink“
„Maisto banko“ nuotr./Koncertas „PasiDalink“

Kviečiame pasidalinti jau dabar – skambinkite tel. 1343 (auka 3 eurai), aukokite svetainėje.

Už kiekvieną organizacijai skirtą eurą „Maisto bankas“ geba išgelbėti ir nepasiturintiems išdalinti net 15 porcijų maisto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius