Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Susipažinkite: Dagnė Dainauskaitė – pirmoji moteris pilotė, skraidinanti Dakaro ralio karius

Dakaro ralyje – laisva diena. Lenktynininkai pagaliau gali atsipūsti, ilgiau pamiegoti, tingiai pabūti, belaukdami antrosios ralio dalies. Tas poilsis – Saudo Arabijos sostinėje Rijade, kur po dviejų dienų maratono sportininkai atskraidinti lėktuvu. Ir tarp juos atskraidinusių pilotų yra viena lietuvė, labai besidžiaugianti, kad Dakaro ralio metu gali čia skraidyti.

Visos naujienos apie Dakarą – specialioje rubrikoje.

Toji lietuvė – Dagnė Dainauskaitė, kompanijos DAT pilotė, kuri pilotuoja didžiulį „Airbus“, kasdien skraidinantį Dakaro ralio organizatorius ir dalyvius.

Kaip ji čia atsidūrė? Dagnė šypsosi ir paprastai atsako – sulaukė laiško su informacija apie tokią galimybė skraidinti Dakaro ralio organizatorius ir dalyvius, aplikavo į šią vietą ir štai ji čia.

„Iš tikrųjų norėjau į Dakarą. Man jau teko skraidinti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tai jau šiek tiek esu susipažinusi su šita dykuma. Dakaras dėl to, kad mašinos, technika, motociklai, man tas labai labai patinka.

Kaip matote – pati prie technikos, tai man tokios išvykos kelia džiaugsmą, kartu tai ir laisvalaikis“, – lėktuvo kabinoje pasakojo Dagnė.

Ji prisipažįsta pati autosportu neužsiimanti, tik pasivažinėja kartingais kartais. Jos sportas – karatė ir boksas.

Kas ją paskatino pasirinkti pilotės kelią? Dagnė neslepia, kad augdama bandė daug visko. O pažintį su aviacija prasidėjo nuo kelionių su tėveliu po įvairius aerodromus, aviacijos šventes. Pirmą kartą Kaune apsilankiusi tokioje šventėje Dagnė prisipažįsta ir susidomėjusi šia sritimi, nors kuriam laikui susidomėjimą buvo nustūmę kiti dalykai. Tarkim, muzikos mokykla.

Lietuviai iš DAT aviakompanijos skraidina Dakaro dalyvius
Lietuviai iš DAT aviakompanijos skraidina Dakaro dalyvius

Vis dėlto po mokyklos Dagnė pasirinko studijuoti aviacijos inžineriją ir bestudijuodama gavo pasiūlymą bei finansavimą pradėti piloto studijas.

Dakaro ralio metu Dagnė skraidino kasdien – kaip pati sako, lėktuvu jie tarsi seka sportininkus iš vienos bazės į kitą.

Ji šypsosi, kad kol kas su tokia žvaigžde kaip Misteris Dakaras Stephane Peterhanseliu susipažinti dar neteko. Tačiau lietuvius jis sako jau sutikusi – Benediktą Vanagą, Emiliją ir Arūną Gelažninkus, Vaidotą Žalą, prie finišo linijos – ir Roką Baciušką.

Ar ji ir kitąmet ketina būti čia, Dakare? Dagnė šypsosi – labai norėtų, tad bandys atranką įveikti ir vėl.

VIDEO: Saudo Arabijos dienoraštis: Dakaro dalyvius lėktuvu skraidina lietuvaitė Dagnė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius