Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 23

Susirgusią I.Prudnikovaitę koncerte pakeis kiti atlikėjai

Klaipėdoje šeštadienį turėjusią pasirodyti dainininkę Ieva Prudnikovaitę teks pakeisti kitiems solistams.
Ieva Prudnikovaitė
Ieva Prudnikovaitė / 15min nuotr.

Šeštadienį, 18 val. vyksiančiame koncerte šiuo metu Vokietijoje dirbanti ir gyvenanti atlikėja turėjo pasirodyti kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru koncerte „Garsai iš naujojo pasaulio“. Tai  vienas „Klaipėdos muzikos pavasario“ renginių.

Į klausytojus prabilsiantis Meno vadovas ir vyriausias dirigentas Gintaras Rinkevičius orkestrą valdys ekspresyviai ir energingai. „Tenka pabūti ir diktatoriumi, nes tokios yra žaidimo taisyklės dirigentui“, – sako neseniai penkiasdešimtmetį paminėjęs maestro. Plačiausią emocijų ir sąskambių paletę koncerte „Garsai iš naujojo pasaulio“ perteiks G. Rinkevičiaus orkestro interpretuojami Antoníno Dvořako, Georges Bizet ir Piotro Čaikovskio kūriniai.

Susirgus dainininkei Ievai Prudnikovaitei koncerte dalyvaus solistai Sandra Janušaitė (sopranas) ir Vaidas Vyšniauskas (tenoras).

Sandra Janušaitė yra viena iš jaunųjų vokalo talentų, kuriais pastaraisias metais pasipildė Lietuvos operos scena.  Ji dainuoja pagrindines soprano partijas Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bei „Bohemiečių“ spektakliuose, kuriuos su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru stato dirigentas G. Rinkevičius ir režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Iš Kretingos kilusi ir Klaipėdos S. Šimkaus konservatoriją baigusi Sandra studijavo operinį dainavimą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Ji buvo išrinkta „Metų operos viltimi” bei pelnė „Operos švyturį“ kaip geriausia metų operos solistė.

„Visąlaik sau sakiau – jei būsiu dainininkė, nebūsiu vidutiniokė, – prisipažįsta  S. Janušaitė, – Ir kai tuo keliu nuėjau, supratau, kad tai – mano tikrasis pašaukimas. Save pažinti yra labai svarbu. Esu laiminga, galėdama realizuoti save per muziką.”

Pasižymintis artistiškumu ir muzikiniu lankstumu dainininkas V. Vyšniauskas yra pelnęs tarptautinį propažinimą. Jis koncertavo JAV ir Kanadoje, atliko vaidmenis garsiajame Marijos teatre (Sank–Peterburgas, Rusija), Estijos nacionalinėje operoje, Tartu Vanemuines operos teatre ir kitur. Solistas dainuoja Lietuvos nacionaliniame operos teatre, kuriame debiutavo dar būdamas LMTA studentas, pasirodė LTV projekte „Triumfo arka“, pelnydamas televizijos žiūrovų simpatijas. Pastaruoju metu jis koncertuoja Baltijos šalių koncertų salėse ir vaidina įvairiuose muzikiniuose teatruose.

Pasidžiaukime talentingais solistais, palydėkime akimis Maestro batutos skrydį ir leiskimės užvaldomi simfoninio orkestro skambesio jėgos!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius