-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 13

Susisiekimo ministerija nepritaria bepiločių orlaivių privalomam registravimui

Susisiekimo ministerija skeptiškai vertina Seime svarstomus siūlymus registruoti bepiločius orlaivius, kurių maksimali kilimo masė yra nuo 300 gramų iki 25 kilogramų.
Dronas
Dronas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministerijos parengtame nutarimo projekte, kuris bus svarstomas Vyriausybės posėdyje trečiadienį, siūloma nepritarti „darbiečių“ parengtoms Aviacijos įstatymo pataisoms.

Pasak ministerijos, joms pritarus, į orlaivių, kuriems privaloma teisinė registraciją, kategoriją patektų ir žaislai, jų įsigijimą turėtų forminti notaras, todėl toks siūlymas yra neproporcingas ir nepagrįstas.

Ministerija taip pat nepritaria siūlymui bepiločio orlaivio valdytojo teisę suteikti tik specialisto licenciją turinčiam asmeniui. Ministerijos teigimu, naudojimasis bepiločiu orlaiviu nesukelia rizikos pažeisti svarbius visuomenės interesus.

Aviacijos įstatymo pataisas Seime užregistravo „darbiečiai“ Viktoras Fiodorovas ir Valdas Skarbalius. Anot V.Fiodorovo, didėjant bepiločių orlaivių populiarumui, daugėja ir gyventojų nuogąstavimų dėl privatumo pažeidimo ar saugumo, todėl juos privalomai registruojant, būtų žinoma, kas juos skraidina, o įvykus nelaimingam atsitikimui, būtų daug lengviau surasti įvykio kaltininką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius