-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 04

Susisiekimo ministras nepritaria Smiltynės perkėlos privatizavimui

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis griežtai pasisako prieš akcinės bendrovės Smiltynės perkėlos privatizavimą.
Smiltynės perkėla
Smiltynės perkėlos finansinė padėtis yra stabili: nuo 2004 m. bendrovė įsigijo 4 naujus keltus, tam investuodama 48 mln. litų. / Egidijaus Jankausko nuotr.

Ketvirtadienį išplatintame pranešime teigiama, kad, ministro įsitikinimu, monopolinę veiklą vykdančios bendrovės privatizavimas sukeltų neigiamų padarinių ir pažeistų visuomenės interesus.

„Akcinė bendrovė Smiltynės perkėla užtikrina saugų, patikimą keleivių ir transporto priemonių perkėlimą vidaus vandenų transporto priemonėmis į Kuršių neriją ir atgal. Akcinė bendrovė Smiltynės perkėla – monopolininkė, jokia kita įmonė nekelia transporto priemonių ir žmonių keltais per Kuršių marias. Kitos galimybės užtikrinti susisiekimą su Kuršių nerija nėra, todėl bendrovė iš esmės atlieka kelio tąsos į Kuršių neriją funkciją“, – teigia susisiekimo ministras E.Masiulis.

Dar praėjusių metų gruodžio mėnesį, reaguodama į Vyriausybės ketinimus įtraukti AB Smiltynės perkėlą į privatizavimo objektų sąrašą, Susisiekimo ministerija kreipėsi į Valstybės turto fondą, pasisakydama prieš šios bendrovės privatizavimą.

„Manau, akcinės bendrovės Smiltynės perkėlos privatizavimas galėtų pabloginti susisiekimo su Kuršių nerija sąlygas, todėl sieksime išbraukti ją iš privatizavimo objektų sąrašo projekto. Būdamas klaipėdietis asmeniškai dėsiu visas pastangas, kad ši įmonė nebūtų privatizuojama“, – sako E.Masiulis.

Ministras atkreipia dėmesį, kad Smiltynės perkėlos finansinė padėtis yra stabili: nuo 2004 m. bendrovė įsigijo 4 naujus keltus, tam investuodama 48 mln. litų. Be to, ši bendrovė sprendžia daug socialiai jautrių klausimų, kurie reguliuojami įstatymais. Valstybė užtikrina neatlygintiną Neringos gyventojų kėlimą per Kuršių marias ir tam naudoja valstybės biudžeto lėšas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius