-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 08 31

Susisiekimo ministras tikisi NATO krovinių tranzito per Klaipėdos uostą proveržio

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis sako, kad atidaroma reguliari NATO nekarinio tranzito krovinius gabenančio amerikiečių laivo linija į Klaipėdos uostą yra Lietuvos pastangų įvertinimas siekiant pritraukti Aljanso krovinius.
Klaipėdos jūrų uostas
Klaipėdos jūrų uostas / Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr.

Ministras sako šioje srityje laukiantis proveržio.

Penktadienį į Klaipėdos uostą atplauks laivas „Maersk Arkansas“ su kroviniais, skirtais JAV karių aprūpinimui Afganistane. Pasak Susisiekimo ministerijos pranešimo, Klaipėdos uoste bus iškrauta apie 150 konteinerių, 23 iš jų skirti kariams Afganistane aprūpinti.

„Pirmą kartą į Klaipėdos uostą atplaukia laivas su JAV vėliava. Tai reiškia, kad JAV nusprendė atidaryti nuolatinę liniją, kuri, kaip teigiama, per mėnesį bent du kartus kursuos į Klaipėdos uostą“, – BNS trečiadienį sakė E.Masiulis.

Pasak jo, per pirmąjį šių metų pusmetį į Lietuvą buvo atplukdyta 1,2-1,5 tūkst. konteinerių su nekariniais NATO kroviniais.

„Kol kas skaičiai yra labiau simboliniai, nėra labai dideli, bet manome, kad šioje vietoje artimiausiu metu gali būti tam tikras proveržis. (...) Nuo šių metų pradžios tas tranzitas yra prasidėjęs. Aišku, tie kiekiai, kurie yra gabenami, tikrai dar nėra įspūdingi ir mes tikrai esame pasiruošę pasiūlyti pačias patraukliausias sąlygas tiek logistikos, tiek tarifų prasme gabenant krovinius per Klaipėdos uostą ir Lietuvos teritoriją“, – teigė ministras.

Pasak E.Masiulio, iki šiol amerikiečių krovinius į Klaipėdą plukdydavo laivai su Vokietijos vėliava. Tačiau nuo šiol „Maersk Arkansas“ reguliariai kursuos tarp Bremerhafeno, Klaipėdos ir Rygos.

„Tai, matyt, yra Lietuvos pastangų įvertinimas. Žiūrint į perspektyvą labai svarbu pasirodyti patikimais partneriais žinant, kad (...) ateityje bus ir atgalinis procesas. Kažkada bus ir kraustomasi iš Afganistano, tai mes tikimės ir vadinamųjų „reversinių“ krovinių“, – sakė Susisiekimo ministerijos vadovas.

Penktadienį Klaipėdoje atplaukiantį laivą pasitiks Susisiekimo ir Užsienio reikalų ministerijų, JAV ambasados Lietuvoje, Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ ir kompanijos MAERSK kompanijos vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius