-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 14

Susitarimu su JAV Stanfordo universitetu Lietuva sieks skatinti akademinius mainus

Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Jungtinių Valstijų Stanfordo universitetas pasirašė dvišalį memorandumą, kuriuo bus siekiama skatinti akademinius mainus su Lietuvos universitetais.
BNS nuotr.
BNS nuotr.

Kaip pranešė ministerija, trečiadienį memorandumą URM vardu pasirašė Lietuvos ambasadorė JAV Audra Plepytė.

Ministerija pažymi, jog tai atveria kelią pasirašyti susitarimus dėl Lietuvos akademinės visuomenės atstovų ir Stanfordo universitetų dėstytojų, mokslininkų, doktorantų abipusių vizitų ir stažuočių, gilinant Lietuvos ir Baltijos regiono tyrimus, taip pat bendrų paskaitų, seminarų ir kitų renginių.

Taip pat ketinama didinti galimybes Lietuvos mokslininkams ir studentams gauti Stanfordo universiteto stipendijas moksliniams tyrimams ir bendriems projektams su Stanfordo universiteto akademine bendruomene.

„Bendradarbiavimas su vienu stipriausių JAV universitetų atveria naujų galimybių Lietuvos ir JAV akademiniams mainams ir prisideda prie Lietuvos užsienio politikos tikslų  įgyvendinimo, gilinant JAV žinias apie Lietuvą, jos užsienio politiką ir regiono geopolitinę padėtį. Tai – svarbus impulsas Lietuvos ir JAV strateginės partnerystės stiprinimui“, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

JAV Kalifornijos valstijoje, netoli San Fransisko, esantis Stanfordo universitetas įkurtas 1885 metais, šiuo metu turi daugiau kaip 17 tūkstančių studentų bei daugiau kaip 2 tūkstančius dėstytojų.  

Pastaraisiais dešimtmečiais universitetas yra tarp pirmaujančių pasaulyje pagal tarptautinius universitetų reitingus.

Su Stanfordo universitetu susiję 58 Nobelio premijos laureatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius