Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Susitarta stiprinti Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje

Lietuvos ir Lenkijos krašto apsaugos ministrai susitarė stiprinti bendradarbiavimą kibernetinio saugumo srityje ir įkurti dvišalę darbo grupę, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Karolis Molenda ir Deividas Stumbras
Karolis Molenda ir Deividas Stumbras / A.Pliadžio nuotr.

Toks sprendimas buvo priimtas gegužės 13 d. Vilniuje vykusioje Lietuvos ir Lenkijos gynybos taryboje. Jos metu įvyko ir dvišalis Lietuvos bei Lenkijos nacionalinių kibernetinio saugumo centrų vadovų susitikimas.

„Esame kaimynai, kasdien susiduriantys su labai panašiomis kibernetinėmis grėsmėmis. Todėl glaudesnis dvišalis bendradarbiavimas leis kokybiškiau užtikrinti mums patikėtos infrastruktūros gynybą”, – sako Nacionalinio kibernetinio saugumo centro prie Krašto apsaugos ministerijos laikinasis direktorius Deividas Stumbras.

Susitikime su Lenkijos Nacionalinio kibernetinio saugumo centro – kibernetinės vadavietės vadu brigados generolu Karoliu Molenda taip pat buvo aptarti ir artimiausi veiklos planai, nes gegužės pradžioje abi institucijos pasirašė dvišalio bendradarbiavimo susitarimą (angl. Memorandum Of Understanding).

„Mūsų specialistai jau yra užmezgę tiesioginius kontaktus ir balandžio mėnesį sudarę jungtinę komandą dalyvavo didžiausiose pasaulyje techninėse kibernetinės gynybos pratybose „Locked Shields“, kur puikiai gynė patikėtą infrastruktūrą ir tarp daugiau kaip dvidešimties komandų užėmė antrąją vietą“, – sakė D.Stumbras.

Be dalyvavimo pratybose, dvišalio bendradarbiavimo tarp Lietuvos ir Lenkijos nacionalinių kibernetinio saugumo centrų susitarimas numato glaudesnius ryšius valdant kibernetinius incidentus, patirties pasidalijimą, informacijos apie kibernetines grėsmes ir pažeidžiamumus apsikeitimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius