Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Susitarta: Klaipėdoje rengs specialistus SGD laivui-saugyklai „Independence“

Trečiadienį tarptautinė energijos terminalų operatorė AB „KN Energies“ (KN), suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) terminalo laivo-saugyklos „Independence“ techninė operatorė UAB „Hoegh LNG Klaipėda“ ir Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla (LAJM) pasirašė trišalį susitarimą, kuriuo įsipareigojo plėtoti ir auginti jūrininkų kompetencijas, reikalingas SGD laivų-saugyklų bei SGD dujovežių aptarnavimui, valdymui ir priežiūrai.
Pasiektas trišalis susitarimas dėl jūrininkų kompetencijų auginimo.
Pasiektas trišalis susitarimas dėl jūrininkų kompetencijų auginimo. / KN energies nuotr.

AB „KN Energies“ generalinio direktoriaus Dariaus Šilenskio teigimu, įvertinus geopolitinę situaciją, toks žingsnis yra sveikintinas ir toliaregiškas, užtikrinant jūrininkų kompetencijų, reikalingų SGD laivams-saugykloms ir SGD dujovežiams aptarnauti, auginimą Lietuvoje bei Europoje.

„SGD terminalas su laivu-saugykla „Independence“ yra kritinė infrastruktūra, užtikrinanti Lietuvos ir regiono energetinį saugumą ir nepriklausomybę. Labai svarbi saugumo užtikrinimo dalis yra šį terminalą valdančių ir operuojančių žmonių kompetenciją ir įgūdžiai, taigi jaunosios jūrininkų kartos kompetencijų ugdymas šioje specifinėje srityje tikrai reikalingas. Paruošti šios srities ekspertai ne tik atlieps jūrinės bendruomenės lūkesčius, bet ir stiprins Lietuvos kaip jūrinės valstybės patrauklumą ir konkurencingumą“, – sako „KN Energies“ vadovas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./SGD terminalas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./SGD terminalas

Trišalį susitarimą dėl jaunųjų jūrininkų kompetencijų ugdymo pasirašė AB „KN Energies“ (KN) Komercijos direktorius Mindaugas Navikas, UAB „Hoegh LNG Klaipėda“ vadovas Mindaugas Petrauskas ir Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos (LAJM) direktorius Vaclav Stankevič. Jos pagrindu LAJM įsipareigojo peržiūrėti ir koreguoti jūrinių studijų programas siekiant studentams suteikti daugiau žinių apie SGD terminalų ir SGD dujovežių priežiūrą, valdymą bei aptarnavimą, o KN kartu su „Hoegh LNG Klaipėda“ – sudaryti sąlygas mokamai studentų praktikai ir paskaitoms terminale bei finansuoti šią veiklą.

„Vyriausybei priėmus sprendimą registruoti SGD laivą-saugyklą Lietuvos jūrų laivų registre, visuomenėje ir jūrininkų bendruomenėje kilo diskusija dėl jūrininkų kompetencijų ir galimybių dirbti laive. Būdama Lietuvos ir aplinkinio regiono energetiniam saugumui strategiškai reikšminga bendrovė KN inicijavo bendradarbiavimą pritaikant LAJM studijų programas SGD laivybos specifikai bei sudarant galimybes studentams atlikti mokamą praktiką SGD laive, kuris nuo šių metų pabaigos tampa mūsų nuosavybe“, – sako M. Navikas.

„Suprasdami su SGD laivo nuosavybės perėmimu KN prisiimamas atsakomybes bei SGD terminalo reikšmę Lietuvai, atsakingai vertiname savo partnerystę ir esame pasiruošę dalindamiesi savo sukaupta patirtimi ir kompetencijomis padėti auginti jūrininkų bendruomenę Lietuvoje. Atsižvelgiant į augantį pasaulinį SGD laivų-terminalų tinklą, SGD dujovežių valdymo ir aptarnavimo poreikį, neabejoju, kad studentams atsivers plačios karjeros galimybės ne tik Lietuvoje, tačiau ir už jos ribų“, – teigia M. Petrauskas.

KN energies nuotr./Sutarties pasirašymas tarp „KN energies“, „Hoegh“ ir LAJM
KN energies nuotr./Sutarties pasirašymas tarp „KN energies“, „Hoegh“ ir LAJM

„Šis susitarimas atveria kelią studentams įgyti naujų profesinių kompetencijų ir tiesiogiai mokytis iš profesionalų bei praktikų. Tikiu, kad šis bendradarbiavimas padidins jūrinių studijų patrauklumą ir suteiks naują postūmį Lietuvos jūrininkų rengimo plėtrai, vis daugiau jaunuolių rinksis naujas, patrauklias karjeros perspektyvas“, – pažymi V. Stankevič.

Pagal susitarimą KN kartu su „Hoegh LNG Klaipėda“ įsipareigoja sudaryti sąlygas iki dviejų studentų mokamai praktikai laive-saugykloje, kuri truks iki pusmečio. Taip pat studentams bus organizuojamos praktikinės paskaitos, kurių metu „Independence“ terminale vadovaujantys jūrininkai pasidalins darbo specifika ir gerąja darbo SGD dujovežiuose praktika.

„KN Energies“ kompensuos kitas su kadetų praktika susijusias išlaidas bei mokės rinkos lygį atitinkantį atlygį už praktiką. Po studijų abi bendrovės pasilieka teisę pateikti darbo pasiūlymus geriausiems studentams.

Numatoma, kad studijų programos bus atnaujintos ir praktika studentams terminale bus pasiruošta teikti nuo 2025 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius